Hakkari'nin Yüksekova ve Çukurca ilçelerinde aynı zamanda meydana gelen terör saldırılarında şehit edilen 24 askerden biri olan 20 yaşındaki Ufuk Bozkurt'un Vize'ye bağlı Çavuşköy'de çiftçi olan babası Fedai Bozkurt'un ikinci eşi üvey anne Ayşe Bozkurt ve 2 çocuğu ile yaşadığı 55 yıllık tek katlı harabe durumdaki ahşap evin harabe durumda olduğunu gören Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, aileye yeni bir ev sözü verdi. Bunun üzerine Vize Kaymakamlığı’na bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, geçtiğimiz 20 Haziran günü eski evin yanına 85 metrekare büyüklüğünde 2 oda 1 salon tek katlı müstakil evin yapımına başlandı. Tamamlanan evin teslim edilmesi için dün tören düzenlendi. Törene Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, 55’inci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Sinan Yayla, Vize Kaymakamı Murat Duru, İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Jandarma Albay Ömer Lütfi Mor ve çok sayıda daire müdürü ve şehidin yakınları katıldı.

Şehidin ailesine verilen sözün yerine getirildiğini belirten Kırklareli Valisi Mustafa Yaman; "Değerli şehidimizi toprağa verdiğimizin seneyi devriyesinde şehidimizi ve ailesine vermiş olduğumuz sözü yerine getiriyoruz" dedi.

Yapılan anahtar teslim töreninde duygu dolu anlar yaşayan ve gözyaşlarını tutamayan baba Fedai Bozkurt, "Şehit emaneti olarak devletimizin bize sahip çıkmasından dolayı Allah devletimize zeval vermesin, devletimizin biz şehit yakınlarının yanımızda olduğunu görmek bizleri onurlandırıyor" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Yaman, baba Fedai Bozkurt'a evin anahtarını teslim etti ve daha sonra şehidin mezarı ziyaret edilerek dualar okundu. 



CC(LK/BT)