Piyade Uzman Çavuş Atanur Bal'ın cenazesi, askeri helikopterle memleketi Mersin Anamur İlçesi'ne getirildi. Askeri bölgeden belediyenin cenaze aracı ile alınan Bal'ın cenazesi, Kaşdişlen Köyü'ndeki baba evine götürüldü. Burada şehidin cenazesini gören kardeşleri ve yakınları gözyaşlarına boğularak fenalık geçirdi. Köyde hazır bulunan sağlık ekipleri fenalık geçirenlere müdahale etti.

Yakınların helallik almasının ardından cenaze Anamur İlçesi'ndeki Otogar Camii'ne götürüldü. Buradaki törene Mersin Vali Vekili Suphi Olcay, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren, Kaymakam Cemil Aksak, şehidin babası Mehmet Bal ve annesi Elife Bal ile yaklaşık 10 bin kişi katıldı.

Eşinin tabutuna sarılan Senem Bal, sinir krizleri geçirdi. Teröre lanetler yağdıran genç kadın, "İki gün sonra birlikte tatil için Anamur'a gelecektik. Ama o dönemedik. Allah belalarını versin" dedi.

Tabuta sarılıp gözyaşı döken Bal, yakınları tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı. Annesi Elife Bal ile babası Mehmet Bal ise güçlükle ayakta durdu. Kılınan cenaze namazının ardından şehidin cenazesi tekrar götürüldüğü Kaşdişlen Köyü mezarlığında toprağa verildi.



MÜ(AŞ/BK/SS)