Şehit Astsubay Düzova'nın cenazesi son kez Modernevler Mahallesi'ndeki baba evinde helallik alınması için getirildi. Kadın teğmenin sürekli yanında bulunduğu şehidin bir yıl önce evlendiği eşi Kadriye Düzova ile baba Lütfü Düzova metanetli görünmeye çalıştı. Mahalle sakinleri balkon ve pencerelerinden Türk bayrağı sallayarak teröre lanet yağdırdı. Şehit babasına başsağlığı dileyen yaşlı bir mahalle sakini de, "Artık yeter, idam gelsin. Hep askerlerimiz ölüyor. Artık onları da asın. Büyüklerimize sesleniyoruz, yeter artık" diye feryat etti.

5 BİN KİŞİ KATILDI

Helallik alınmasının ardından cenaze Kaptan Mehmet Paşa Camisi'ne getirildi. Burada düzenlenen törene Milli Savunma Bakan Yardımcısı Hasan Kemal Yardımcı, Hatay Vali Vekili Kadim Doğan, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, 39'uncu Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hakan Atınç, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Başoğlu, İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, yakınları ile yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Cenaze namazını kıldıran İl Müftüsü Mustafa Sinanoğlu, "Namusumuzu, vatanımızı, bayrağımızı, kitabımızı tüm kutsal değerlerimizi korumak için bu güzel vatanın bir karış toprağını vermemek için hainlere karşı 74 milyon insan bir yumruk gibi olduğunu bütün hainlerin bilmesini istiyorum" dedi.

ASKER SELAMI İLE UĞURLADI

Şehit eşi Kadriye Düzova, tabuta sarılarak uzun süre bırakmadı. Kadın teğmen ile yakınları genç kadını güçlükle tabuttan ayırdılar. Şehidin kız kardeşi Yasemin Güler de tabuta sarılarak gözyaşlarına boğuldu. Baba Lütfü Düzova, şehit oğlunun silah arkadaşlarını kucaklayıp onların yüzlerini okşayıp sevmesi törene katılanları duygulandırdı. Ardından şehit cenazesi askerlerin omzunda askeri top aracına konuldu. Cenazenin geçişi sırasında Kadriye Düzova, eşini asker selamı ile uğurladı.

Şehit cenazesini taşıyan top arabasıyla birlikte çok sayıda vatandaşın katılımıyla oluşturulan kortej, bir süre Şehit Pamir Caddesi'nde yürüdü. Vatandaşlar, terör örgütü PKK aleyhine uzun süre slogan attı. Daha sonra ambulansa alınan şehit cenazesi, İskenderun Asri Mezarlığı'nda gözyaşları arasında toprağa verildi.