İlk görev yeri Ankara'dan gönüllü olarak Van'a giden buradan da geçici görevle gittiği Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde, PKK'lı teröristlerle girilen silahlı çatışmada göğsünden vurularak şehit düşen helikopter teknikeri Astsubay Çavuş Nihat Gün'ün cenazesi Askeri Hastane Morgu'ndan alınıp, ambulansla helallik almak için baba ocağına getirildi.

Şehit babası Fevzi Gün, annesi Sıdıka, kardeşi Hasan ile 1 ay önce nikahlandığı ve Haziran ayında düğün yapmayı planladığı Ankara'da oturan Gazi Üniversitesi öğrencisi eşi Fadime Gün, Türk bayrağına sarılı tabuta sarılıp gözyaşı döktü.

'SENİNLE GURUR DUYUYORUM OĞLUM'

Anne Sıdıka Gün, "Hakkım helal olsun sana, gurur duyuyorum seninle, beni şehit annesi yaptığın için çok gururluyum. Ne mutlu bana. Çok şerefli bir mesleğin var. 'Benimle gurur duyacaksın' diyordun. Gurur duydum. Güle güle yavrum" diyerek gözyaşları içinde oğlunu uğurlardı.

Şehidin cenazesi ambulansa alındığı sırada ise gözyaşları içindeki eşi Fadime Gün, "Ben de yanında gitmek istiyorum" diyerek haykırdı. Yakınlarınca sakinleştirilmek istenen Fadime Gün, başka bir aracla törenin yapılacağı alana gitti. Şehit Gün'ün cenazesi duanın ardından dini ve askeri törenin yapılacağı Mürşit Pınar Camii'ne getirildi.

Törene, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, 3'üncü Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Yılmaz Özkaya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, AK Parti Konya milletvekilleri Mustafa Kabakcı, İlhan Yerlikaya, Hüseyin Üzülmez, Mustafa Akış, Gülay Samancı, MHP Konya milletvekili Mustafa Kalaycı ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

'OĞLUM BANA BAKIYOR'

Baba Fevzi Gün, burada oğlunun fotoğrafını alıp, öptü. Yakınları ise sakinleştirmek için Gün'ün elinden fotoğrafı alıp tabutun kenarına koydu. Oğlunun fotoğrafına bakan Fevzi Gün, "Oğlum bana bakıyor. Vatan uğruna şehit oldu. Vatan sağ olsun" diyerek gözyaşı döktü.

Öğlende kılanan cenaze namazının ardından şehit Astsubay Nihat Gün'ün cenazesi askerlerin omzunda top arabasına alındı. Ailesi de top arabasının arkasından mezarlığa kadar yürüdü. Yürümekte güçlük çeken eşi Fadime Gün'e ise askerler ve yakınları yardımcı oldu. Şehit Astsubay Nihat Gün'ün cenazesi, Garnizon Komutanlığı Şehitliği'nde gözyaşlarıyla toprağa verildi.



MKY,ÖÇ(İA/SS)