Olay, Şevketiye Mahallesi Dr. İsmail Hakkı Milaslı Caddesi'ndeki markette geçen pazar günü saat 21.00 sıralarında meydana geldi. Marketin çırağı Bora Yavaş, telefonla gelen siparişi hazırlayıp 48 TU 683 plakalı motosikletle yaklaşık 300 metre uzaklıktaki adrese gitmek üzere yola çıktı. Sokakta motosikleti durduran 3 kişi, Bora Yavaş'ı tartaklayıp, motosikleti, içinde siparişlerin bulunduğu poşeti ve cebindeki bir miktar parayı aldı. İddiya göre 3 kişi, bununla da yetinmeyip Yavaş'a siparişi nereye götürdüğünü sordu. Adresi öğrendikten sonra buraya giden 3 kişi, siparişi verip karşılığında 20 lira aldı. Kapısına market çırağı olarak gelen 3 kişinin hareketlerinden rahatsız olan kadın telefonla marketi arayıp, "Bu nasıl çırak, tinerci gibi. Bir daha bana çırak göndermeyin" dedi.

Bunun üzerinde bir sorun olduğunu fark eden market sahibi Ahmet Terlemez'in (48) oğlu Ercan Terlemez (24), marketten çıkıp Bora Yavaş'ın gittiği sokağa doğru koşmaya başladı. Korku dolu anlar yaşayan ve gasp edilen çırak Bora Yavaş, yaşadıklarını yanına gelen Ercan Terlemez'e anlattı. Terlemez de 3 şüpheliden Y.K.'yı yakaladı, markete getirdi ve polisi aradı.

OLAY BÜYÜMESİN DİYE ŞİKAYETÇİ OLMADILAR

Olay yerine gelen polise durumu anlatan baba Ahmet Terlemez, motosikleti getirmesi durumunda Y.K.'dan şikayetçi olmayacağını söyledi, bunun üzerine Y.K. motosikleti getirdi. Ahmet Terlemez de şikayetçi olmadı. Marketten ayrılan Y.K., yaklaşık bir saat sonra arkadaşlarını da yanına alıp otomobille markete döndü. Markete girmeye çalışan saldırganlar, Ahmet Terlemez, eşi Hatice Terlemez (40) ve çocukları Ercan Terlemez'i tartakladı. Terlemez Ailesi'nin karşı koymaya çalıştığı gençler, daha sonra geldikleri beyaz renkli otomobile binip hızla olay yerinden uzaklaştı.

SALDIRI KAMERADA

Şehir magandaların saldırısı marketteki güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi, korku dolu anlar yaşayan Terlemez Ailesi, ikinci olaydan sonra saldırganlardan şikayetçi oldu. Ancak kamera görüntülerine rağmen, saldırganlar henüz yakalanamadı. Olayın şokunu üzerinden atamadığını belirten Hatice Terlemez, "İlk yaşananların ardından biz olay büyümesin ve uzamasın diye şikayetçi olmadık. Fakat serbest kalan çocuk bir saat geçtikten sonra arkadaşlarıyla geldi. Ercan'ı korumak istedik. Bize saldırdılar. Dükkana girmeye çalıştılar. Eşimin iki dişi kırıldı. Benim kaşım yarıldı. Birisinin elinde bıçak da vardı. Eşim Ahmet Terlemez, market dışında bulduğu bir sopayla karşılık vermeye başlayınca biraz korktular. Durumu gören marketin önünden geçenler ne yardım etti, ne de araya girdi. Canımızı zor kurtardık" dedi.

Polisin olaya karışanların yakalanması için çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.