Ankara'da DNA ile yapılan kimlik tesbitinin ardından şehit Uzman Çavuş Kamil Çelikkaya için Kocatepe Camii'nde tören düzenlendi. Törene şehit Çelikkaya'nın eşi Elif, çocukları üniversite öğrencisi 18 yaşındaki Ahmet, lise öğrencisi 16 yaşındaki Buğrahan, annesi Fadime, babası Ahmet, kardeşleri Metin, Ayşe ve Muradiye Çelikkaya, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Murat Bilgel, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek ve bazı milletvekilleri katıldı. Cenaze törenine gelenler, namazdan önce Çelikkaya'nın babası Ahmet, annesi Fadime ve eşi Elif Çelikkaya'ya taziyelerini ilettiler.

Cenaze namazının ardından bir süre omuzlarda taşınan Çelikkaya'nın cenazesi, top arabasına konularak, aile yakınları ve protokolün önünden ilerlerken ayakta durmakta güçlük çeken Çelikkaya'nın annesi Fadime Çelikkaya tekerlekli sandalyeye oturtuldu ve sağlık ekibi tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı. Anne Fadime Çelikkaya ardından, oğlunun askerlerin omuzları üzerindeki Türk bayrağına sarılı tabutunun üzerinden gözyaşı dökerek bir süre yürüdü. Cenaze protokolünde katıldığı törenle uğurlanırken, yakınları el sallayarak gözyaşları döktü.

Cenaze töreni sonrası aile yakınları taziyeleri kabul etti. Bu sırada şehit Uzman Çavuş Çelikkaya'nın annesi Fadime Çelikkaya gözyaşlarını tutamazken, kardeşi Metin ve kızkardeşi Ayşe annelerini sakinleştirmeye çalıştı. Şehidin kızkardeşi Ayşe Çelikkaya, "Ağlama annem, biz şerefliyiz, şerefsizler ağlasın. Bak ben bir damla gözyaşı dahi dökmedim. Dimdik ayaktayız, gurur duyuyorum kardeşimi şehit olarak uğurladığım için. Ağlama annem, şerefsizler ağlasın" diye teskin etmeye çalıştı.

Şehit Uzman Çavuşun cenazesi ardından Cebeci Şehitliği'nde toprağa verildi. 



ÜK(ÜK/AAA) (FOTOĞRAF)