Hakkari Çukurca'da teröristlerin saldırısı sonucu şehit düşen 6 askerden Jandarma Er Burak Mevlüt Tütüncüoğlu'nun cenazesi dün akşam memleketi Çorum'a getirilerek hastane morguna konuldu. Sabah buradan alınan cenaze, Alaca İlçesi'ndeki Yıldızhan Mahallesi'ndeki babasının evine götürüldü. Burada yakınları ve komşularından helallik alınırken gözyaşları arasında ağıtlar yükseldi.

Şehit er Tütüncüoğlu'nun Türk bayrağına sarılı cenazesi daha sonra askeri tören için Cumhuriyet Meydanı'na götürüldü. Buradaki törene Çorum Valisi Nurullah Çakır, AK Parti Çorum milletvekilleri Salim Uslu, Cahit Bağcı, Amasya Tugay Komutanı Tümgeneral Mehmet Akyürek, Tokat Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Özkara, Çorum Garnizon Komutanı Jandarma Albay Hakan Saraç, siyasi parti il başkanları, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Ellerinde Türk bayrakları ile 'Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez' sloganı atan vatandaşlar terör örgütüne de lanet yağdırdı.

TERHİSİNE 2 AY VARDI

Terhisine de 2 ay kala şehit Jandarma Er Tütüncüoğlu'nun, eşinden boşanan annesi 47 yaşındaki Handan Duygun ağlamayacağını söylediği törende, "Analarını öldürsünler ki bu yavruların kökü kurusun. Kurumaz. Bizi öldürmedikten sonra bu vatanın evladı kurumaz. Daha bin tane daha doğuracağım. Evladımı yetiştirip oraya yollayacağım. Kökünü kurutacağız onların. Benim yavrum şehit, bak bir damla gözyaşı dökmüyorum. Niye benim yavrum şehit. Aç gözünü Buraklar ölmez. Bak dimdik ayaktayım. Şehidim bak oğlunu da oraya göndereceğim" dedi. 49 yaşındaki baba Tuncay Tütüncüoğlu da güçlükle ayakta durabildi.

1.5 YAŞINDAKİ OĞLUNDAN SON VEDA

2 yıl önce dünyaevine giren ve 1.5 yaşında bir oğlu olan şehidin ev kadını olan eşi Hülya Tütüncüoğlu da sinir krizi geçirdi. Fenalık geçiren genç kadını yakınları güçlükle sakinleştirmeye çalıştı. 1.5 yaşındaki oğlu Ömür Tütüncüoğlu da cenaze törenine katıldı. Her şeyden habersiz annesinin ve yakınlarının kucağında olup biteni izleyen şehidin oğlu törende bulunanlara da duygulu anlar yaşattı.

KOMUTANDAN ŞEHİDİN YAKININA: ONLAR ORADA OLDUĞU İÇİN SEN YAŞIYORSUN

Şehidin halasının kocası olan Kadir Demirtaş, Amasya Tugay Komutanı Tümgeneral Mehmet Akyürek'e dönerek, "Burada yatanı kim geri getirecek?" diye bağırdı. Bunun üzerine komutan da, "Gelmeyecek onlar. Onlar orada olduğu için sen burada yaşıyorsun" diye cevap verdi. Komutan daha sonra Demirtaş'ın yanına giderek sakinleştirmeye çalıştı. 

Tören ardından Alaca Büyük Camii'de öğle namazından sonra cenaze namazı kılındı. Şehit er Burak Mevlüt Tütüncüoğlu'nun cenazesi ilçe mezarlığındaki aile kabristanlığında toprağa verildi. 



ŞE,YÇ(İS/İD)