Çukurca'da 4 Temmuz 1996 tarihinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan ve doğduğu Karaözü Beldesi'nde toprağa verilen Mustafa Topçuoğlu’nun adı 2001 yılında devlet tarafından yaptırılan ilköğretim okuluna verildi. İlkögretim okulunun girişindeki 15 basamaklı mermer kaplı merdivenler geçen 11 yılda neredeyse kullanılamaz hale geldi. Okul yöneticileri öğrencilerin okula girerken adeta cambazlık yapmak zorunda kaldığı merdivenlerin onarımı ile Milli Eğitim Müdürlüğü'nden ödenek istediklerini, bunun sağlanması halinde yeni öğretim yılına kadar onarımın yapılacağını bildirdi.

Karaözü Belediye başkanı Şener Tatar da, "Okulun bu hali şehidimize yakışmıyor. Okuldaki noksanlıkları tamamlasınlar ya da Şehit Piya Er Mustafa Topçuoğlu tabelasını  kaldırsınlar. Milli Eğitim Müdürlüğü gereken onarımı yapmazsa, belediye olarak biz göreve hazırız. Zaman zaman okula yardımcı hizmetli konusunda katkıda da bulunuyoruz" dedi.

Belde sakinleri bu görüntünün yakışmadığını bildirirken, Sarıoğlan ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü kanalıyla ödenek geldiği takdirde okulun kanalizasyon ve çevre düzenlemesinin de yapılacağı belirtildi.



OE,DÖ(OE/İD)