Manisalı 2 çocuk annesi Şefika Etik’i, kendisini aldattığını öne sürerek banyoda duş yaptığı sırada sırtından bıçaklayarak öldüren ve evi ateşe veren eşi 45 yaşındaki İbrahim Etik’in, ağırlaştırılmış ömürboyu cezası istemiyle yargılanmasına 2'ci Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı.

KADINLARDAN ADLİYE ÖNÜNDE EYLEM

Mahkeme öncesinde KESK Manisa Şubeler Platformu sendikalarına üye kadınlar ile İzmir Kadın Platformu üyeleri Adliye Sarayı önünde bir eylem düzenledi. SES Manisa Şubesi Kadın Komisyonu üyesi Sema Özdiyar, öncelikle Şefika Etik’in öldürülmesiyle ilgili olarak bir gazetede yayınlanan fotoğrafını eleştirdi. Özdiyar şöyle dedi:

"Kocası tarafından bıçaklanarak öldürülen Şefika Etik'in bir gazetede yayınlanan fotoğrafı, tiraj kaygısı güdülerek, en vahşi haliyle gözler önüne serildi. Kadını mülkiyet olarak gören anlayış, yine Etik'i katiline kendi ile teslim etmiş ve ölümüne seyirci kalmıştır. Türkiye'de günde ortalama 5 kadın cinayete kurban gitmektedir. Bize en yakın olan eşimiz, babamız, erkek kardeşimiz, amcamız, dayımız tarafından şiddete maruz kalmak istemiyoruz. Artık bu vahşetin son bulmasını istiyoruz. Kadına yönelik şiddetin yasalarda caydırıcı yaptırımının olmasını istiyoruz. Kadına yönelik her türlü şiddetin, taciz, tecavüzün, cinayetin en ağır suçlar kapsamına alınmasını ve bu suçları işleyenlerin en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz. 13 yaşındaki bir çocuğun 'tecavüze rıza gösterdiğine' kanaat getiren ve yerel mahkemenin kararını onayan Yargıtay gibi bir kurum dünyanın hangi demokratik ülkesinde mevcuttur?"

Açıklamanın ardından 'Hükümet Ellerini Bedenimden Çek', 'Kadın Şiddetine Hayır', 'Kadın Cinayetleri İstemiyoruz' diye sloganlar atan eylemciler ardından adliyeye girdi.

ŞEFİKA ETİK CİNAYETİ

Manisa merkezdeki Hafsa Sultan Mahallesi'nde 4831 Sokak Numara 22’deki evde yaşayan, çeşitli yerlerde taşeron işçi olarak çalıştıktan sonra işten çıkartılan ve yaklaşık bir yıldır da işsiz olduğu öğrenilen İbrahim Etik, banyoda duş alan iki çocuğunun annesi Şefika Etik’le tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine öfkelenen adam, kendisini aldattığını öne sürdüğü eşinin sırtına, mutfaktan aldığı ekmek bıçağını sapladı. Sinir krizi geçiren Etik, evdeki eşyaları tekmeleyip ateşe verdi. Çığlıklar üzerine komşuları polise ve itfaiyeye haber verdi. Çağırılan itfaiye yangına müdahale edip söndürdü. Evin banyosunda Şefika Etik’i sırtında bıçak saplı halde gören itfaiye erleri, sağlık ekiplerine haber verdi. Sağlık görevlileri, ağır yaralanan kadını ambulansla Manisa Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Talihsiz kadın yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Yangın nedeniyle dumandan etkilenen ve tartışma sırasında vücudunun çeşitli yerlerinde kesikler oluşan öfkeli koca da başka bir ambulansla Celal Bayar Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırıldı. İbrahim Etik tedavisinin ardından tutuklandı.



İK(İÖ/COŞ)