İSTANBUL,Sabancı Vakfı’nın desteği ile Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) çatısı altında çalışmalarını yürüten Şef Cem Mansur yönetimindeki Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası (TUGFO), 2012 yılı programı kapsamında “Başkentler Turnesi”nin ilk konserini Aya İrini’nin büyülü atmosferinde verdi. 7 Eylül 2012 akşamı sanatseverlere unutulmaz bir müzik şöleni yaşatan orkestra, bu büyük geceye Sabancı Üniversitesi’nde girdiği üç haftalık kampta hazırlandı.


İzleyicilerin karşısına, R. Strauss’un “Güllü Şövalye” operasından 1. Vals Süiti eseri ile çıkan Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası, sırasıyla B. Bartok’un Dans Süiti ve S. Rahmaninof’un Senfonik Danslar adlı eserlerini seslendirdi.Türkiye’nin önde gelen konservatuvarlarından seçilen 100 başarılı müzisyenin bir araya geldiği Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası, Aya İrini konserinin ardından Bursa, Denizli ve Ankara’daki sanatseverlerle buluşacak. Orkestra, geçmişte ve bugün Avrupa ülkelerinde başkentlik yapmış olan şehirlerdeki konserlerine; Lahey, Amsterdam, Berlin, Bonn ve Brüksel ile devam edecek.


Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası’nın Almanya yolculuğu kısa filme konu oluyor


Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası’nın Almanya ziyareti boyunca yapacağı tüm çalışmalar ve vereceği konserler, Deutsche Welle televizyonu tarafından yayınlanacak. Alman Deutsche Welle televizyonunun M. Erhan Tanman’a sipariş ettiği “Barbaros Trafiği” adlı eser de ilk kez Radio Berlin-Brandenburg’un 1.800 kişilik salonunda dinleyicilerin beğenisine sunulacak.


 Bonn’da gerçekleştirilecek Beethovenfest sırasında, Beethoven’ın Üçlü Konçerto’su üç kuşak Türk solisti bir araya getirecek. Beethovenfest’in yerleşik orkestrası olan Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası, 18 – 21 Eylül tarihleri arasında 3 konser vererek diğer konuk orkestralarla da bir araya gelecek. Orkestra’nın Bonn konserleri aynı zamanda, “Looking at Beethoven” adlı bir kısa film yarışmasına da konu olacak.


(FOTOĞRAF)