İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Birinci Ergenekon Davası'nda sanık Sedat Peker, sanık Veli Küçük'ün kendi arkasında olduğu şeklindeki iddialara değindi. Sedat Peker, "Benim vücudumun çeşitli yerlerinde kollarımda ve kasıklarımda işkence ve yırtıklar var. Veli Küçük tarafından desteklenen birinin vücudunda nasıl bunlar olur. Ben her dönem işkence gördüm. Ben desteklenmedim. Desteklenseydim bana niye işkence yapılsın" dedi. Gizli tanık Poyraz "O sorguları beraber yaşadık. Arkamızda o zaman Veli Küçük yoktu. Kendi çapımızda mücadele veriyorduk" dedi. Tanığın bu sözleri üzerine Sedat Peker, "Resmi kayıtlara göre Veli Küçük 1993 yılında İzmit Alay Komutanı oldu. Ben Veli Küçük ile 1994 yılının sonunda tanıştım. Bu tarihten sonra işkence gördüm" diye konuştu.


"SEN HER TÜRLÜ ALIRSIN PARANI"


Sanık Sedat Peker, Zeki Yalçın'ı öldürme emrini vermediğini söyleyerek, “Eğer öldürsem parayı nasıl alabilirdim. Üzerine yapılan gayrimenkuller ailesine kalırdı. O zaman alabilir miydim, para çaldı diye adam öldürtülür mü?" diye sordu. Gizli Tanık Poyraz da “Senin kanuna göre bir kere hata yapmanın cezası ölümdür. Sen parayı alırsın. Sen insanda malını bırakır mısın. Sen her türlü alırsın paranı" dedi.


"ÖRGÜTLÜ VE ÖRGÜTSÜZ BİR ÇOK DAVADA YARGILANDIM"


Sedat Peker, gizli tanık Poyraz'ın kendi yanına bir kaç kez geldiğini ve sıkıntılarını dinlediğini anlattı. Peker, “Madem gizli tanık Poyraz bana bu kadar yakınmış beni aşçım, çaycım bile gözaltına alınıp sorgulandı. Ben 1987 yılından beri inandığım savunduğum konulardan dolayı aksiyonel şiddet olaylarında yer aldım. Örgütlü örgütsüz bir çok davada yargılandım. Gizli Tanık Poyraz bana bu kadar yakınsa neden benimle yargılanmadı" dedi. Gizli Tanık Poyraz “Daha önce gözaltına alındığımda poliste seni tanımadığımı söyledim. Gayri meşru dünyanın kanunudur bu" diye konuştu.


SEDAT PEKER: ANLATILANLARIN DOĞRU OLMASI MÜMKÜN DEĞİL


Peker, gizli tanığın "Sedat Peker'in yanına Veli Küçük itirafçıları yerleştirdi" iddialarına da değinerek, "Yanıma gelen itirafçıları Hanefi Avcı göndermiştir. Benim yanımda gezen ve aynı davadan yargılandığımız Hüseyin, İbrahim, bunlar İstanbul İstihbarat Şubesi'nin elemanlarıdır. Bunların Veli Küçük ile ilgisi yoktur" dedi.


Gizli tanık Poyraz da, "İtirafçıları gönderen Veli Küçük'tür. Topu Hanefi Avcı'ya atıyor. Peker bu itirafçılara bin 500 dolar veriyordu" dedi. İddialar üzerine Peker de, "Bu anlatılanların doğru olması mümkün değildir" ifadelerini kullandı. Duruşma Peker'in gizli tanık Poyraz'a soru yöneltmesi ile devam ediyor.


(BB)