Başbakan Erdoğan'ın“Mahkeme kararı çıktı. Twitter’ın mivitırın hepsinin kökünü kazıyacağız.Uluslararası camia şöyle der böyle der. Hiç beni ilgilendirmiyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin gücünü görecekler. Bunun özgürlükle mözgürlükle alakası yok” açıklamalarının ardından twitter kapatıldı.

Kablonet, twitter'ı ilk kapatan internet sağlayıcı oldu. Kablonet'in ardından Turkcell, Vodafone gibi mobil ağlardan da erişim sağlanamıyor. Twitter'a girmek isteyen kullanıcılar, "Bu sitenin (twitter.com) hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 20/03/214 tarih ve sayılı kararına istinaden Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından koruma tedbiri uygulanmaktadır" ifadeleriyle karşılaştı.

Peki buna rağmen twitter'a nasıl girersiniz...

İşte adım adım twitter'a giriş yolları....

Mobil olarak twitter'a girebilmek için Google Play ya da Apple Store'dan"Hotspot Shield" ve "Onavo" programını indirebilirsiniz....

WİNDOWS'TAN NASIL ERİŞİLİR

1)Başlat“a tıklayıp “Denetim Masası“nı açıyoruz. Denetim Masası’nı açtıktan sonra Ağ ve İnternet bölümünden “Ağ durumunu ve görevlerini görüntüle”ye tıklıyoruz.

2)Daha sonra karşımıza ekranın sol tarafında bulunan “Bağdaştırıcı ayarlarını değiştirin”e tıklayın.

3)Açılacak yeni ekrandan Ağ bağlantınıza sağ tıkladıktan sonra“Özellikler”e tıklayın.

4)Ağ bağlantınızın özelliklerine tıkladıktan sonra gelen sayfadan“İnternet Protokol sürüm 4 (TCP/IPv4)” bölümüne bir kez tıklayın. Ardından “Özellikler” butonuna tıklayın.

5)İnternet Protokol sürüm 4 (TCP/IPv4) özelliklerine tıkladıktan sonra gelen sayfadan “Aşağıdaki DNS sunucularını kullan” seçeneğini seçiyoruz. Sonrasında 208.67.222.222 208.67.220.220 DNS’leri yazıyoruz ve Tamam seçeneğine tıklayarak Twitter'a erişim sağlayabiliriz.