WALL STREET JOURNAL

Amerika'da yayınlanan Wall Street Journal gazetesi şimdiye kadar açılan sandıklarda oyların yüzde 50'den fazlasını alan Erdoğan'ın zaferini ilan ederek gücünü pekiştireceğinin olası olduğunu yazdı.
Gazete Erdoğan'ın yerel siyasette düşük bir profili olan diplomat Ekmeleddin İhsanoğlu ile Kürt nüfusunun umudu genç siyasetçi Selahattin Demirtaş'a karşı yarıştığını ifade ederek 60 yaşındaki Erdoğan'ın kamu oyunu bölmesine karşın Türkiye'nin bugüne kadar gelen en popüler politikacısı olduğunu yazdı.

FINANCIAL TIMES

İngiltere'de yayınlanan Financal Times gazetesi, Başbakan Erdoğan'ın bugün yapılan ilk cumhurbaşkanlığı seçimlerinde önde gittiğine vurgu yaparak ilk sonuçlara göre Erdoğan'ın yarışı önde götürdüğü ve oyların yüzde 50'sinden fazlasına sahip olarak ikinci tura kalmasına gerek olmayacağını yazdı.

Seçimlerin ülke için potansiyel bir dönüm noktası olarak görüldüğü yorumunu yapan gazete, Ortadoğu ve Avrupa'nın ortasında kalan Türkiye'nin Amerika ve Avrupa Birliği ilişkilerinin soğuk olduğunu yazdı.

WASHINGTON POST
Amerikan Washington Post gazetesi de henü resmi olmayan sonuçlara göre Başbakan Tayyip Erdoğan'ın ülkenin ilk doğrudan yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde önde olduğunu belirterek Erdoğan'ın Türkiye'nin güçlü lideri olarak yerini sağlamlaştırdığını yazdı.
Gazete, Türkiye'deki haber ajanslarına dayanarak açılan oyların yarısından fazlasını alan Erdoğan'ın karşısındaki rakibi İhsanoğlu'nun yüzde 35, Selahattin Demirtaş'ın ise yüzde 8 oranında oya sahip olduğunu aktardı.

DEUTSCHE WELLE

Alman yayın kuruluşu Deutsche Welle ise oylarının neredeyse tamamının açıldığı Türkiye'deki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan'ın lider gittiğini belirtti.

Yayın kuruluşu, 60 yaşındaki Başbakan Erdoğan'ın oyların yüzde 53'ünden fazlasını alarak beş yıllık cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturmasının büyük olası olduğunu aktardı.