SDÜ Senatosu, 18 Aralık'ta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ODTÜ'de Göktürk-2 uydusunun fırlatılması törenine gelişi esnasında yaşanan olayları sert bir bildiriyle kınadı. Üniversite öğrencilerinin içine girdiği şiddet ve saldırgan tutumun bütün toplumu derin bir endişeye sevk ettiğinin belirtildiği bildiride, üniversite öğrencilerinin ellerine yakışanın molotof kokteyli, taş ve sopa değil; kitap, defter ve bilgisayar olduğu belirtildi.

Bu gibi görünüşte masum olarak başlayan ama gerçekte ülkenin huzur, gelişimi ve istikrarını hedef alan çirkin, kötü niyetli ve provokatif olayların, 1980 öncesi dönemde topluma ne tür acılar yaşattığının hala hafızalarda olduğunun belirtildiği bildiride, şu ifadelere yer verildi:

"Tamamen şiddete dayalı bu eylemler demokrasi ilkeleriyle ve demokratik protesto hakkını kullanma anlayışıyla izah edilemez. Daha da üzücü olan, bu eylemlerin Türkiye'nin gururu olan çok önemli bilimsel ve teknik bir projenin açılışı öncesinde gerçekleşmesi ve bazı akademik çevrelerden de destek görmesidir. Üniversitelerden beklenen, kamuoyu vicdanında hiçbir karşılığı olmayan bu türden şiddete dayalı ve kurgulu siyasal eylemlerin yanında saf tutmak değil, her türlü bilimsel ve teknik gelişmeye koşulsuz destek olmaktır. Unutulmamalıdır ki; Orada Sayın Başbakanımıza ve emniyet güçlerimize yönelmiş olan şiddet ve tehdit, aslında Türkiye Cumhuriyeti'ni hedef almıştır. Bu eylemleri kurgulayanların emellerine asla ulaşamayacaklarına olan inancımız tamdır."