Ergani Sezai Karakoç İlköğretim Okulu 8'nci sınıf öğrencisi Mehmet Sait Şenol, SBS sonuçlarının açıklandığı 12 temmuz günü internet sitesinden baktığı sınav sonuçlarında, 458.884 puan aldığını gördü ancak, yaşanan yoğunluk nedeniyle bilgisayar çıktısını alamadığını söyledi. Bunun üzerine yaklaşık bir hafta bekleyen Şenol, 18 temmuz günü bir internet sitesinden 458.884 puan aldığı belgenin çıktısını aldı. Bir süre sonra okuduğu dershanenin rehber öğretmenine giden Mehmet Sait Şenol, burada internetten indirilen belgede puanının 310.884 olduğunu görünce şoke olduğunu söyledi.

Mehmet Sait Şenol, neye uğradığını anlayamadığını belirterek, "Sonuçların açıklandığı gün bir türlü çıkış alamamıştım. Ben de nasıl olsa daha zamanımız var diye bir hafta sonra yani dün internetten çıkış aldığımda puanım 458.884 idi. Yaklaşık 2 saat sonra da dershanedeki rehber öğretmenime gideyim, tercihlerim için danışayım diye onun yanına gittim. Onun odasında internetten puanlarıma bakınca şoke oldum. Puanım 310.884'e düşmüştü. Ne diyeceğimi şaşırdım. Ama elimde belge vardı. Öğretmenime gösterdim o da şaşırdı" dedi.

Mehmet Sait Şenol'un okuduğu dersanenin rehber öğretmeni Zeynep Taştekin, "Aynı sınav için iki farklı sonucun gelmesi mümkün değildir. İşin ilginç olan tarafı her iki sonuçta da farklı puanlar bulunmakta. Öğrencimizin verilen hangi puana göre tercih yapacağı belirsizdir. Yetkililerce öğrencinin mağduriyetinin biran önce giderilmesi gerekmektedir" diye konuştu.



ET(GG/ESM)