Geçen Pazar günü öğlen saatlerinde alışveriş yapmak için İsmail Beşikci Caddesi'nde girdiği bir şarküteriden çıkarken bir kişinin silahlı saldırısı sonucu aldığı 3 kurşunla ağır yaralanan Cumhuriyet Savcısı Hakan Kılıç, tedevi için ambulas uçakla götürüldüğü Ankara'da bu sabah yaşamını yitirdi. Savcının katilinin bulunması için Ağrı Emniyet Müdürlüğü 30 kişilik özel bir ekip kurdu. Saldırıyı gerçekleştiren ve ona yardım yataklık edenlerin yakalanması için operasyonlarını sürdüren özel ekip, bugün öğle saatlerinde Savcı Kılıç'ın öldürüldüğü cadde üzerindeki bir bilardo salonuna operasyon düzenledi.

Bilardo salonundakilerin yapılan kimlik kontrolünün ardından 3 kişi, şüpheli olarak gözaltına alındı. Cadde üzerinde bulunan ve arandığı öğrenilen bir otomobile de el konuldu. 3 şüpheli, ifadeleri alınmak üzere İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Savcı Hakan Kılıç'ın vurulmasından 3 saat sonra Ağrı'nın Taşlıçay İlçesi'nde gözaltına alınan 3 kişi ise, emniyetteki sorgularının ardından serbest bırakıldı.

SB(KS/COŞ)