Aralarında çeşitli siyasi parti, sivil toplum kuruluşu, öğrenci örgütlerinden oluşan Emek ve Demokrasi Güçleri düzenledikleri eylemle Ak Parti hükümetine savaş istemediklerini haykırdılar. Doktorlar Caddesi Kanatlı AVM önünde toplanan yaklaşık 500 kişi 'katil ABD, işbirlikçi AKP ve MHP', 'savaşa hayır', 'savaşa hayır, barış hemen şimdi', 'zam, zulüm, işkence işte AKP', 'savaşa hayır, yaşasın hakların kardeşliği', 'mademki tezkere o zaman siz gidin askere' sloganları atarak Ak Parti İl binasına yürüdüler. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı eylemde emniyet güçleri Ak Parti il binasına 100 metre kala eylemcileri durdurarak yürüyüşe izin vermedi. Hasarcıklı Caddesi'nde oturarak Ak Partiyi aleyhinde sloganlar atan grup, parti binasına yürümekte ısrar etti. Zaman zaman emniyet güçleri eli eylemciler arasında gerginlikler yaşandı.

Emek ve Demokrasi Platformu adına bir açıklama yapan Şahabettin Arpacı, Ak Parti'nin savaş politikalarını durduracaklarını belirterek, "AKP derhal içerde ve dışarıda savaş politikalarına son vermelidir. Bu ülke topraklarını Suriye'de iç savaşı kışkırtan bir operasyon üssü haline getiren uygulamalar, askeri eğitim verilen, Suriye'de savaşanların barındığı kamplar derhal kapatılmalıdır" dedi.

Eğitim Sen Şube Başkanı Ali Paşa Şanlı, barışı savunacaklarını, gerekirse barış için savaşacaklarını söyledi. Eyleme katılanlar basın açıklamasından sonra bir süre daha slogan atarak olaysız bir şekilde dağıldılar.

 

KA (KA/RT)