Çoban Paris'in güzel Helen'i kaçırmasıyla başlayan ve 10 yıl süren savaşta, Akhalılar'ın Troialılar'a karşı savaş hilesi olarak kullandığı tahta at, bu kez nikah salonu oldu. Avusturya'da yaşayan turizmci 32 yaşındaki Erhan Fatih Kayaoğlu ile 27 yaşındaki Şebnem Gülsüm Kandemir çifti, evliliğe giden yolun son noktası olan nikahlarını Türkiye'de kıydırmaya karar verdi. Her yıl yaz tatili için geldikleri Geyikli Beldesi Dalyan mevkiindeki yazlıkta aile fertlerince nikah planları yapılmaya başlandı. Çift, nikahlarını mitolojiye göre 10 yıl süren büyük bir savaşa sahne olan büyük bir aşk hikayesinin yaşandığı Troia Antik Kenti’nde kıydırmaya karar verdi.

İlgili makamlarla yapılan görüşmelerin ardından Erhan Fatih Kayaoğlu damatlığını, Şebnem Gülsüm Kandemir ise gelinliğini giyerek akrabaları ile birlikte Troia Antik Kenti’ne geldi. Çiftin nikahı, antik kentin simgesi olan tahta atın içinde kıyıldı. Gelin, damat ve yakınları tahta atın üzerine çıkarak yerlerini aldı. Tevfikiye Köyü Muhtarı Mehmet Er, şahitliklerini Adnan Aydın ve Meral Karabul'un yaptığı gelin ve damadın nikahını kıyarak, 5 bin yıl önce savaş hilesi olarak kullanılan tahta atta bu kez ömür boyu sürecek bir mutluluğun başlangıcına imza attırdı. Muhtar Mehmet Er, Troia Atı içinde ilk kez bir nikah kıydığını belirterek, çifte mutluluk diledi.

SAVAŞ HİLESİ DEĞİL MUTLULUK TABLOSU

Damat Erhan Fatih Kayaoğlu, Troia Atı içinde evlenmenin çok güzel bir duygu olduğunu ve bu anı herkesin yaşama gerektiğini söyledi. Kayaoğlu, "Binlerce yıl önce Troia'da büyük bir aşk yaşanmış ve bu büyük aşk için savaş olmuş. Bizim de aşkımız çok büyük ve bu yüzden evlenmek çin Troia'yı seçtik. Troia Atını bu kez savaş hilesi olarak değil, mutluluk tablosu olarak kullanmak istedik. Binlerce yıl önce savaşı kazanamayacaklarını anlayan Akhalılar, savaş hilesi olarak kullanmak amacıyla tahta bir at yaptırmış, içine askerlerini yerleştirmiş ve Troialılara hediye ettikleri tahta atın içine yerleştirdikleri askerlerin gece yarısı kale kapılarını açması sayesinde savaşı kazanmıştı. Bugün de biz tahta atın içindeyiz. At bize hediye edildi. Troia'yı biz ele geçirdik, ama savaşmadan" dedi.

AYNI ZAMANDA DOĞUM GÜNÜ

Gelin Şebnem Gülsüm Kandemir ise doğum gününde evlenmenin ve Troia Atı'nın içinde nikah kıydırmanın heyecanını bir arada yaşadığını söyledi. Kandemir, Troia Atı içinde nikah kıydırarak evlenmenin herkese nasip olamayacağını belirterek, "Bu gerçekten çok değişik bir duygu. Nikah sırasınca, 5 bin yıl önce antik kentte yaşanmış aşkları ve savaşları düşündüm. Bizim nikahımız inşallah barışa ve mutluluklara neden olur" dedi.

Genç çift, nikah öncesi ve nikah sırasında antik kenti gezmek için gelen turistlerin de ilgi odağı oldu.



BG,EK(AÖ/SS)