Her yıl Türkiye'nin yanı sıra Avrupa, Afrike, Güney ve Kuzey Amarika ülkelerinden ortalama 50 sanatçının katıldığı Sapanca'daki Portakal Çiçeği Sanat Kolonisi'nde yapılan yüzlerce eser Türkiye'de kalıyor. Daha önce bir kısmı İstanbul'daki bazı sanat galerileri ile Ahmet Şahin'in Ankara'da yaptırdığı 165 metre yüksekliğindeki başkentin en yüksek binası olan Portakal Çiçeği Recidance'da da sergilenen eserler, ilk kez böylesine kapsamlı sanat fuarında yer alıyor. 

Portakal Çiçeği Sanat Kolonisi Genel Kooordinatörü Hakan Körpi, turistik ilçe Sapanca'ya da ayrı bir değer kattığını düşündükleri Portakalçiçeği Sanat Kolonisi'ne her yıl onlarca ülkeden sanatçıların katılım başvurusunda bulunduklarını, bunların ülkelerinin Kültür ve Turizm Bakanlıkları aracılığıyla değerlendirildikten sonra buraya geldiklerini hatırlattı.

YABANİ HAYVANLAR ÖZGÜRCE DOLAŞIYOR

Sanatçı ve buraya gelen konukların 'Düş bahçesi' adını verdiği, yüzlerce flamingo, yaban kazı, mısır ördeği, angut, turna, sülün gibi kanatlıların yanı sıra pony atlar, ceylan, yaban koyunu, minyatür keçi gibi hayvanların da özgürce dolaştığı Doğa Park'taki koloniye katılmak için birkaç yıl sonraya bile gün almaya çalışanlar olduğunu  hatırlatarak, böyle bir ortamda sanat yapmanın sanatçıda yaratıcılığı da arttırdığını söyledi.

Yarın açılacak ve 25 Kasım'a kadar sürecek olan İstanbul Tüyap'taki Sanat Fuarı'nda, ziyaretçilerin eserlerin sahibi olan yerli ve yabancı sanatçılarla da yüzyüze görüşüp tanışarak bilgi alma fırsatı bulabilecekleri belirtildi.



MB(MB/COŞ)