Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü’nün yaptırdığı, Marmaray Demiryolu Boğaz Tüp Geçiş Tünel ve İstasyonları Projesi’nin Yenikapı’daki şantiyesine bugün saat 08.00 sıralarında yıldırım düştü. Bu sırada şantiyenin vincinin çevresinde çalışan Salih Tombuloğlu, Kemal Tombuloğlu ve Tahir Atmaca hafif yaralandı. Olayın görgü tanıkları tarafından otomobillere bindirilen yaralı işçiler, İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü.

Yaralı işçiler Acil Cerrahi Ünitesi’nde tedaviye alındı. Yaralılardan Salih Tombuloğlu’na anjiyo yapılacağı, Kemal Tombuloğlu ile Tahir Atmaca’nın sağlık durumlarının iyi olduğu açıklandı.

“ELEKTRİK YARALANMASI DEDİLER”

Yaralı işçilerin hastaneye götüren Ali Kürklü, şantiyede büyük bir gürültü duyulduğunu, işçilerin gürültünün hemen ardından yere yığıldığını gördüğünü söyledi. Şantiyede paratoner olduğunu hatırlatan Ali Kürklü, “Doktorlar elektrik yaralanması dediler. Salih Tombuloğlu’nun kolunda damar tıkanması var. Hayati tehlikelerinin olmamasına seviniyorum” diye konuştu. Yaralıların bir süre müşahede altında tutulacakları öğrenildi.

Yetkililer, inşaat alanında 7 adet paratoner bulunduğunu, olayla ilgili araştırma başlatıldığını belirttiler.

(BB)