Antalya Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, kentte bulunan 3 ilköğretim okulu ve bazı sitelerde oturan kişilerin şikayeti üzerine çalışma başlattı. Polise şikayete giden G.B., S.B., M.B., M.T., M.U., H.E. ve L.Ö., tehditle kendilerinden para talep edildiğini söyledi. Okullarda çocukları bulunan veliler, "Kendisini 'Kanlı Ayşe'nin kocası' olarak tanıtan bir kişi, gece yarısı ya da çocuğumuzun okulda olduğu saatlerde telefon açıyor. O gün çocuğumuzun üzerinde ne kıyafet olduğunu, ayakkabılarının rengini, saçlarının özelliklerini anlatıp öldürmekle tehdit ederek para istiyor" dedi. Bazı sitelerde oturan vatandaşlar ise "Arabalarımızın plakalarını, ev kapı numaralarımızı, hangi saatte eve girip çıktığımızı kıyafetlerimizi bizlere söyleyerek öldürmekle tehdit ediyor ve para istiyor. Hatta polise gittiğimizi bile biliyor" diye şikayetçi oldu.

Gasp Büro Amirliği ekipleri, yaptıkları çalışmada kendisini 'Kanlı Ayşe'nin kocası' olarak tanıtan kişinin, aradığı kişilerin bulunduğu okul ve sitelerde güvenlik görevlisi olarak çalışan 33 yaşındaki R.T.D. olduğunu belirledi. Polis şüpheliyi yine bir sitede görev yaptığı esnada düzenlediği operasyonla yakalayarak gözaltına aldı.

Ekipler, şüpheliyi başka kişilere ait kimlik belgeleriyle satın aldığı ve aileleri aradığı telefonu tespit ederek yakaladı.

Polis güvenlik görevlisi R.T.D.'nin ailelerden aldığı para miktarının belirlenmeye çalışıldığını, mağdur sayısının 20'nin üzerinde olabileceğinin değerlendirildiğini açıkladı.