Süleymaniye, Osmanlı ve Beykapısı mahallelerinde 4 ay önce inşaatına başlanan yüzme havuzları tamamlandı. İç temizliğin yapıldığı yüzme havuzlarının çevre düzenlemesinde de son rötuşlar hummalı şekilde yürütülüyor. Çocuk ve gençlerin ücretsiz faydalanacağı 500 metrekarelik alana kurulan havuzlarının mimarisi de kent yapısına özgün olarak inşa edildi. Çevresinde plaj voleybolunun oynanacağı alanın da bulunduğu havuzlarının çevresine güvenlik kameraları da yerleştirildi.

Şanlıurfa Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Kırıkçı, içerisine kurulan filtreleme sistemiyle kendini temizleyen havuzlarda her türlü konforun bulunduğunu söyledi. Kırıkçı, "Havuzlarımızda jakuzi, güneşlenme alanları, duş alma, soyunma kabinleri, lavabolar, oyun parkurları ve kamelyalar bulunuyor. Havuzun derinlikleri ise 120 santimetre ile 170 santimetre arasında değişiyor. Havuzlarda çocukların kullanacağı kısımların derinlikleri ise 60 santim olarak belirlendi. Yüzme bilmeyen çocukların rahatlıkla suyla buluşup serinleme imkanı bulacağı havuzların açılışını önümüzdeki günlerde yapacağız" dedi.

Kentte yüzme bilmeyenlerin yaz aylarında aşırı sıcaklarda serinlemek amacıyla sulama kanallarına girerek boğulma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığına dikkat çeken Mahmut Kırıkçı, "Şanlıurfa oldukça sıcak bir kent. Bu yüzden su önemli bir fonksiyondur. Aşırı sıcaklarda serinlemek için yanlış yöntemler geliştiren özellikle çocuklarımızın sağlıklı ve hijyenik ortamda serinlemeleri için Şanlıurfa Belediyesi olarak 3 ayrı noktada modern yüzme havuzu yaptırdık. Amacımız maddi imkansızlıkları yüzünden tatile gidemeyen çocukları su ile buluşturmak ve boğulmaların önüne geçmektir" diye konuştu.



(HK/CK)