Yaklaşık 10 yıldır yayınlanan Kurtlar Vadisi adlı dizide, Necati Şaşmaz'ın canlandırdığı 'Polat Alemdar' karakteri, önceki hafta hafta yayınlanan bölümde, Suriye’de keskin bir nişancı tarafından vuruldu, ardından da içinde bulunduğu evde patlama meydana geldi. Fenomen karakter 'Polat Alemdar'ın ölüp ölmediği ise büyük merak konusu oldu. Üniversite öğrencisi Nagehan Kaşıkçı’yla evlenip Maldivler’e balayına gittiği gün dizide canlandırdığı karakter vurulan Necati Şaşmaz için sosyal medyada "Polat’a balayı kurşunu" esprileri yapılmıştı. Geçen hafta yayınlanan bölümde ise 'Polat Alemdar'ın ölüp ölmediğini sorusu netlik kazanmadı. İçinde bulunduğu ev havaya uçurulan Polat’ın tabutu, dizideki 'Abdülhey' ve 'Cahit' karakterleri tarafından Türkiye’ye getirilerek hastane morguna kaldırıldı.

Takipçilerinin ölüp ölmediğini tartıştığı dizinin başrol karakterinin hayranı olan Şanlıurfalı işadamı Ozan Demir ise senaryodan çok etkilendi. 'Polat Alemdar'ın öldüğünü düşünen Demir, bugün Şanlıurfa'da yayın yapan yerel Sembol Gazetesi'ne tam sayfa başsağlığı ilanı verdi. Gazetenin 4'üncü sayfasında yayınlanan ilanda şu ifadeler yer alıyor:

'Değerli büyüğümüz, fikir ve aksiyon adamı, örnek ve mümtaz şahsiyet, vatanı için gecesini gündüzüne katıp, Irak’tan, Filistin’e, oradan Suriye’de mücadelesini sürdüren kahramanımız, ağabeyimiz Polat Alemdar’ı Suriye cephesinde hain bir pusuda kaybetmiş bulunmaktayız. Fikirleriyle ufkumuzu açan, içimizdeki vatan ve millet aşkını pekiştiren değerli ağabeyimiz Polat Alemdar’a yüce Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve sevenlerine baş sağlığı ve sabr-ı cemil diliyorum.'



AL(HK/SS)