Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, kentte yapılacak olan demiryolları güzergahı ve lojistik merkeziyle ilgili yetkililerle toplantı düzenledi. Valilik toplantı salonunda Vali Celalettin Güvenç'in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya; Demiryolları Genel Müdürlüğü uzmanları, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sabri Ertekin, Organize Sanayi Bölge Müdürü Remzi İnal ile Karacadağ Kalkınma Ajansı uzmanları katıldı.

Yeni yapılacak olan demiryolu güzergahları ve lojistik merkezinin konumu ile projelerinin görüşüldüğü toplantının ardından gazetecilere açıklama yapan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile GAP Eylem Planı kapsamında Suriye sınırında açılması planlanan ancak iç karışıklık nedeniyle ertelenen Mürşitpınar kapısından kente demiryoluyla bağlanmasının gündemde olduğunu; kendilerinin de Karacadağ Kalkınma Ajansı vasıtasıyla OSB'de bir lojistik merkezi kurmayı planladıklarını söyledi. Karacadağ Kalkınma Ajansı uzmanları, Demiryolları bölge müdürlüğü yetkilileri ve Demiryolları Genel Müdürlüğü uzmanlarıyla toplantı yaptıklarını anlatan Vali Güvenç, "Toplantıda, ne yapmamız gerektiğini tartıştık. Sevindirici olan, Urfalıları mutlu edecek olan konu Mürşitpınar, Şanlıurfa, Üniversite ve Havaalanı bağlantısı için toplam 200 milyon TL ödeneğin 2012 yatırım programına konulmuş olmasıdır. Elimizde kullanılabilecek 200 milyon liralık bir para var" dedi.

Mürşitpınar- Şanlıurfa bağlantısı işinin projelerinin ihalesi için teklif alındığını öğrendiklerini ve bunun da sevindirici bir çalışma olduğunu belirten Vali Güvenç, "Demiryollarında şu aşamada teklifler değerlendiriliyor. İnşallah mayıs ayı içinde sözleşme imzalanacaktır. Bir yıl içerisinde uygulama projelerini müteahhitler yapacaklar. Mürşitpınar - Havaalanı - Şanlıurfa; Havaalanı ve Üniversite uzun bir yol. İvedilikle projenin 2-3 etaba bölünerek Mürşitpınar - Organize Sanayi bağlantısının yapılması gerektiğini anlattık. En geç 2013 yılında, belki de bu yılın sonuna doğru Mürşitpınar- Şanlıurfa demiryolu bağlantısının ihalesini yapar ve temelini atarız" şeklinde konuştu.



(HK/AK)