Şanlıurfa'da, mevsimlik tarım işçilerini taşıyan minibüs ile otomobilin kafa kafaya çarpışması sonucu meydana gelen kazada 15 yaşındaki Güler Göktaş öldü, 15 kişi de yaralandı.

Kaza, saat 18.30 sıralarında Bozova-Hilvan karayolunun 24'ncü kilometresinde meydana geldi. Hilvan'ın köylerindeki tarlalarda çalışan çoğunluğu kadın yaklaşık 15 tarım işçisini taşıyan sürücüsü öğrenilemeyen 27 LL 458 plakalı minibüs, İlhan Köyü yakınlarında karşı yönden gelen sürücüsü öğrenilemeyen 63 UD 537 plakalı otomobille kafa kafaya çarpıştı. Takla atan minibüs yol kenarına devrilirken, otomobil ise yoldan çıkıp tarlaya uçtu.

KAZA YERİNDE CAN PAZARI YAŞANDI

Kaza sonrası çoğunluğu kadın tarım işçileri minibüsten yola savruldu. Araç sürücülerinin ihbarı üzerine kaza yerine çok sayıda jandarma ve ambulans sevk edildi. Can pazarının yaşandığı kazada yaralılar, ambulans ve yoldan geçen araç sürücüleri tarafından Şanlıurfa'daki hastanelere götürüldü. Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilen yaralılardan 15 yaşındaki tarım işçisi Güler Göktaş acil serviste yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Çoğunluğu kadın diğer yaralıların ise hastanelerde tedavisine başlandı. Kazayı haber alan tarım işçilerinin yakınları da hastanelere akın etti. Acil servis önünde tarım işçilerinin sağlık durumu hakkında bilgi almaya çalışanlar gözyaşına boğuldu.

Kaza nedeniyle uzun süre trafiğe kapalı kalan Bozova-Hilvan karayolu, minibüs ve otomobilin çekici ile yoldan kaldırılmasının ardından ulaşıma açıldı. Kaza yapan minibüste tarım işçilerine ait çok sayıda kazma ve kürek bulunduğu görüldü. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.



AL,ÖP,ÖŞ (HK/RT)