Kaza, öğle saatlerinde Şanlıurfa-Gaziantep karayolunun 21'inci kilometresinde meydana geldi. Kent merkezinden Kızılburç Köyü'ne giden 53 yaşındaki Veysi Kurt yönetimindeki 63 PN 798 plakalı otomobil, kontrolden çıktı ve takla atarak yol kenarındaki fıstık tarlasına devrildi. Kazada, otomobilden tarlaya savrulan 46 yaşındaki Binevş Kurt öldü. Kazada, sürücü Veysi Kurt, Emine Kurt, Gazal Kurt, Mehmet Kurt, Hüseyin Kurt ve Nebi Kurt yaralandı. 

Kazayı görenlerin ihbarda bulunması ardından çok sayıda ambulans sevk edildi. Sağlık ekipleri tarladaki yaralıları ilk müdahalesini yaptıktan sonra ambulansla Balıklıgöl Devlet Hastanesi'ne götürdü. Yaralılardan Gazal ve Emine Kurt, hayati tehlikesi bulunduğu gerekçesiyle Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Kazada ölen Binevş Kurt'un cesedi de, olay yerinde yapılan inceleme sonrası otopsi için Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna götürüldü. Kazayı öğrenen Kurt ailesinin yakınları da, olay yerine akın etti. Jandarmanın önlem aldığı olay yerine gelenler, Binevş Kurt'un öldüğünü öğrenince gözyaşı döküp, ağıtlar yaktı. Kadınların sinir krizi geçirdiği olay yerinde, bazı kişiler kazada hurdaya dönen otomobili tekmeledi. Kaza yerinde önlem alan jandarma, öfkeli kalabalığı güçlükle sakinleştirdi.

Köylüler ve Kurt ailesinin yakınları, kazanın yolun dar olmasından kaynaklandığını ileri sürerek yetkililere tepki gösterdi. Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.



ÖŞ(HK/İD)