Kaza, saat 13.30 sıralarında Şanlıurfa- Akçakale karayolunun 15'inci kilometresinde meydana geldi. Şanlıurfa'da bir yakınını hastanede ziyaret ettikten sonra Harran'a gitmek üzere yola çıkan Bekir Toptay, yönetimindeki 63 YR 747 plakalı otomobille seyir halindeyken, önünde ilerleyen ve Yardımcı Köyü yakınlarında aniden dönüş yapmak isteyen Hamdi Yarık yönetimindeki 06 AV 8381 plakalı otomobile çarptı. Şiddetli çarpışmanın etkisiyle kontrolden çıkan otomobiller, takla atarak devrildi.

Yoldan geçenlerin ihbarıyla olay yerine çok sayıda ambulans ve polis sevk edildi. Olay yerine gelen polisler güvenlik önlemi alırken, sağlık ekipleri de ilk müdahalesini yaptığı Hamdi Yarık, Bekir Toptay, Fevzi Toptay, İbrahim Toptay ile adı öğrenilemeyen 1 kişiyi ambulanslarla Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürdü. Kaza sırasında otomobilden yola savrulan Hacer Yılmaz'ın ise olay yerinde yaşamını yitirdiği saptandı. Yılmaz'ın cesedi de olay yerinde yapılan inceleme sonrası yaralıların götürüldüğü hastanenin morguna kaldırıldı. Tedavisine başlanan yaralılardan İbrahim Toptay ile Hamdi Yarık'ın hayati tehlikelerinin bulunduğu bildirildi.

'NE OLUR ÖLME ANNE'

Öte yandan, kazayı haber alarak olay yerine gelen ve Hacer Yılmaz'ın cesedini gören çocukları ve yakınları sinir krizi geçirdi. Arapça ağıtlar yakan ve 'Ne olur ölme anne' diye ağlayan Hacer Yılmaz'ın çocukları ve yakınları hazır bekletilen ambulansta müdahale edilerek sakinleştirildi.

Ulaşıma kapanan yol kaza yapan otomobillerin çekici ile kaldırılmasının ardından trafiğe açıldı. Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.



AL,ÖP(HK/BT)