Olay saat 16.30 sırasında Mance Mahallesi 2516. Sokak'ta meydana geldi. Şanlıurfa-Gaziantep yolu Akabe Mevkii'nde rutin yol kontrolü yapan polis ekipleri, uygulama noktasına gelen şüphelendikleri 63 PT 637 plakalı kamyonetin sürücüsüne durması için uyarıda bulundu. Ancak içerisinde 3 kişinin daha bulunduğu kamyonetin sürücüsü, uyarıyı dikkate almayarak kaçmaya başladı. Kamyonet, Mance Mahallesi'ne girerken, peşindeki polisler de telsiz anonsu ile takviye talebinde bulundu.

Anons üzerine çok sayıda polis bölgeye yönlendirilirken, kamyonet 2516. Sokak'ta durdu ve içindekiler kaçmaya başladı. Sürücü ara sokaklara kaçarak izini kaybettirirken, kamyonetteki diğer 3 kişi kendilerini gözaltına almak isteyenlere, sırada olay yerinde toplanan yakınları ile birlikte taş atmaya başladı. Bu sırada olay yerine gelen çevik kuvvet ekipleri, kalabalığı bölgeden uzaklaştırıp, gözaltına alınmamak için polislere taşla saldıran Nihat Dağ (26), İrfan Yurdakul (27) ve Fuat Gökhan'ı (15) gözaltına aldı. Gerginliğin sonlandırılmasının ardından polis, şüphelilerin kullandığı kamyoneti de incelemek üzere polis merkezine götürdü.

Olay yerinde polis ekipleri güvenlik önlemini sürdürürken, kaçan kamyonet sürücüsünün yakalanmasına yönelik çalışmasını sürdürüyor.



AL(HK/SS)