Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, yeni eğitim- öğretim yılının açılış törenine katılmak üzere kızı Sümeyye Erdoğan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile birlikte Başbakanlık'a ait uçakla GAP Havaalanı'na indi. Öğle saatlerinde kente gelen Emine Erdoğan, kızı ve Bakan Çelik, havaalanında Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri, bürokratlar ve AK Partililer tarafından karşılandı. VIP salonuna alınmayan partililer, havaalanı çıkışında uzun kuyruk oluşturdu. Alandan çıkan Emine Erdoğan ile Bakan Faruk Çelik, uzun kuyrukta bekleyenlerle tek tek tokalaştı.

Karşılama töreninin ardından Emine Erdoğan ve Bakan Çelik, uzun araç konvoyu ile törenin yapılacağı Karaköprü Beldesi'nde bulunan 100'üncü Yıl İlköğretim Okulu'na geldi. Okul bahçesinde bekleyen öğrenci ve velileri, bariyerlerin arkasında Emine Erdoğan'ı alkışlarla karşıladı. Emine Erdoğan, kendisine sevgi gösterisinde bulunan öğrencilerin ellerine dokunup velileri ile sohbet etti.

Törende ilk konuşmayı yapan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, kentin öğrenci sayısının 600 bin civarında olduğunu ve bunun birçok ilden daha fazla nüfusa denk geldiğini söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ise konuşmasında birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Türkiye'nin son günlerde şehitlerini uğurladığını ifade eden Bakan Çelik, "Acımız büyük; Edirne'den, Kars'a kadar bütün vatandaşlarımız bu kanın karşısında adeta tek yumruk olmuş ve büyük bir üzüntü yaşıyor. Buradan şunu ifade ediyorum; biz millet olarak dün Yemen'de, Çanakkale'de, Sarıkamış'ta birlikte defnedildik. Yani bizlerin dedeleri Çanakkale'de, Yemen'de, Sarıkamış'ta yan yana yatıyor, bu memleketi, bu güzel toprakları bizlere vatan yapma uğruna yan yana yatıyorlar. Urfalı Mehmet ile Bursalı Ahmet'in bir farkı yok, Diyarbakırlı İbrahim ile İstanbullu İbrahim arasında da bir fark yok. Van'daki Ayşe kardeşimiz ile İzmir'deki Fatma kardeşimiz arasında bir fark yok. Hepimiz biriz, hepimiz aynı şerefli ecdadın torunlarıyız. İnşallah birlik içerisinde, beraberlik içerisinde, dayanışma içerisinde siz değerli yavrularımız, gençlerimiz en güzel okullarda, en güzel imkanlarla eğitim alacaksınız ve bu ülkenin geleceğine yeni yeni ışıklar, yakacaksınız. Bundan hiç şüphemiz yok buna gerçekten ihtiyacımız var" diye konuştu.

ERDOĞAN: EN BÜYÜK YATIRIM EĞİTİME YAPILDI

Okul bahçesinde toplanan öğrenci ve velilerinin alkışları arasında kürsüye çıkan Emine Erdoğan, yeni ders yılının eğitim camiasına hayırlı olmasını diledi. Türkiye'de eğitime son 10 yıl içinde büyük yatırımlar yapıldığına dikkat çeken Emine Erdoğan, "Bütçeden eğitime ayrılan pay, cumhuriyet tarihinde ilk kez birinci sıraya yükseldi. 2002 yılında eğitime bütçeden 7.5 milyar lira ayrılırken, 2012 yılında bu rakam yüzde 425 artışla 39 milyar liraya yükseldi" dedi.

'VELİLERİN GÖZÜ ARKADA KALMASIN'

Birinci sınıf öğrencilerinin geçen hafta uyum için okula başladığını hatırlatan Emine Erdoğan, şunları söyledi:

"İlkokula başlama yaşının daha erkene alınmasıyla, bu yıl ilk kez 66 ay ve üzerindeki yavrularımız ders başı yapıyor. İnanıyorum ki; bu yavrularımız çok hızlı şekilde, çok kolay şekilde okula uyum sağlayacak. Minik yavrularımız, oyunlardan ve derslerden oluşan müfredatla, inanıyorum ki çok büyük başarı gösterecekler. Anneler, babalar, bu öğrencilerimizin velileri hiç endişe etmesinler. Dünyada, zorunlu eğitime başlama 3 ile 7 yaş arasında değişiyor. Dikkatinizi çekiyorum; dünyada, 197 ülkeden 126'sında, öğrenciler ilkokula 6 yaşında başlıyor. Avrupa Birliği ülkelerinin 15'inde, çocuklar okula 6 yaşında başlıyor. Türkiye'de de çocukların 6 yaşında okula başlamaları, dünya ve Avrupa Birliği ile tam bir uyumluluk arz edecektir. O nedenle kimsenin kuşkusu, tereddüdü olmasın, hiçbir anne babanın, velinin gözü arkada kalmasın. Şanlıurfa'nın zeki çocukları, Türkiye'nin zeki evlatları, çok kısa sürede okula uyum sağlayıp, eğitim hayatında çok hızlı mesafe alacaklardır."

SIRALAR BAŞBAKAN'IN FOTOĞRAFLARIYLA DONATILDI

Konuşmaların ardından sınıfları dolaşan Emine Erdoğan, öğrenci ve öğretmenlerle sohbet etti. Erdoğan'ın sınıfları gezdiği sırada öğrencilerin sıralarında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğraflarının bulunduğu görüldü. Anaokulu öğrencilerinin bulunduğu sınıfları kızı Sümeyye ile birlikte dolaşan Emine Erdoğan, küçük çocuklara oyuncak hediye etti. Sınıfları dolaştıktan sonra bahçeye çıkan Emine Erdoğan, yoğun sevgi gösterisiyle karşılaştı. Erdoğan'ı görmek isteyenlerin oluşturduğu izdiham güçlükle engellendi.

Emine Erdoğan ve beraberindekiler daha sonra Devteşti Mahallesi'nde TOGEM ve Keçiören Belediyesi tarafından yaptırılan ana okulunun açılış törenine katıldı.



AL,ÖP(HK/BT)