Uzun süreden bu yana hastanede tedavi gören 95 yaşındaki Rızkiye Fakıbaba, dün vefat etti. Ölümü ile oğlu Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile yakınlarını yasa boğan Rızkiye Fakıbaba, bugün Birecik İlçesi'nde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Birecik Ulu Camii'nde kılınan cenaze namazına Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Yavuz, ilçe ve belde belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, STK temsilcisi ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kılınan namazın ardından Rızkiye Fakıbaba'nın cenazesi Karşıyaka Asri Mezarlığı'na götürüldü. Annesinin cenazesinin defnedilmesi sırasında gözyaşına boğulan Başkan Fakıbaba, törene katılanlar tarafından teselli edildi. Dualar eşliğinde annesini toprağa veren Başkan Fakıbaba daha sonra taziye dileklerini kabul etti.



DHA(HK/COŞ)