MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Mersin Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti. Şandır, son günlerde yaşananlar nedeniyle Türkiye'nin önemli bir süreçten geçtiğini söyledi. Şandır, "Bugün ülkemiz ve milletimiz, yoğun bir saldırının altında kan kaybetmektedir. Benim tespitlerime göre eylül ayının ilk 19 günün içerisinde 56 şehidimiz olmuş, yaralı sayımız da yüzü geçmiştir. Ülkemiz adı konmamış bir savaşın, asimetrik bir saldırının ve örtülü bir savaşın içerisinde kan kaybetmektedir. Artık kafamızı kuma sokmayalım, ülkemiz ve milletimiz dış güçlerin saldırısı altında kan kaybetmektedir. Buna tedbir almak sorumlusu olan siyasi iktidarın milletimize sabır telkin etme hakkı yoktur. Başbakanın silahlar sussun operasyonları durduralım teklifi bir ateşkes talebidir. Bu adı konmamış savaşın tarafı Türkiye Cumhuriyeti devleti ve Türk milletidir. Türk milleti adına ülkeyi yönetmek sorumlusu olan sayın başbakanın hala bugün diyalog arayışı içinde olması, müzakere çağrıları yapması ve 'Silahlar sussun ondan sonra operasyonları durdururuz' demesi Türkiye'ye yakışmamıştır. Bu bir ateşkes talebidir, bir mağlubiyet ifadesidir. Türkiye Cumhuriyeti devleti, Türk milleti teröre asla teslim olmayacaktır" dedi.

BIÇAK KEMİĞE DAYANDI

Milletin birliğini, ülkenin siyasi birliğini parçalamayı ve sonuçta iç savaşa zemin hazırlamayı bir program olarak Türkiye'ye dayatılmakta olduğuna da dikkat çeken Şandır, "Artık bıçak kemiğe dayandı. Milletimiz kan kaybetmektedir. Bu sebeple MHP olarak, siyasi iktidarı göreve davet ediyoruz. Bu kan durmalıdır. Milletimize, ülkemize yapılan bu hayasızca saldırının önünün kesilebilmesi için alınması gereken tedbirlerin, yapılması gerekenlerin tamamı çok etkili bir şekilde ortaya koyulmalıdır. Bunun yolu bir Anayasal hak olarak sıkıyönetim ilanıdır. Olağanüstü hal ilanıdır. Teröre karşı artık yapılması gereken neyse onu yapmak bir sorumluluktur. Millete karşı bir borçtur. Bu sebeple ertelemeden, ötelemeden milleti de oyalamadan Ak Parti iktidarının bu ülkenin seçilmiş iktidarı olarak, bu millete ve ülkeye bir görev, borç olarak, terörü durdurmak için sıkıyönetim ilan etmesini MHP olarak teklif, talep ediyoruz. Bundan sonra akacak tek damla kanın sorumlusu siyasi iktidar olacaktır."

Şandır, Türkiye'nin, Suriye ve Irak gibi olmadan tedbir alınması gerektiğini, Bingöl'deki saldırı nedeniyle TSK'ya yüklenilmemesi gerektiğini de vurguladı.