51'i adliyeye sevk edildi, 11'i serbest bırakıldı. Suç örgütünün lideri olduğu öne sürülen Ahmet T. adliyeye götürülürken "Vatanın öz evlatlarına bunu yapıyorsunuz, PKK'lılara bir şey yapmıyorsunuz. Asparagas operasyon bu, dedikodu operasyonu bu. Doğuda bir aydır savaş var, burada ne yapıyor sunuz?" diye bağırdı. Şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda 27 tabanca, 10 pompalı tüfek, 1 samuray kılıcı, beyzbol sopası ile çok sayıda mermi ele geçirildi.

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, suç işlemek için amacıyla silahlı örgüt kurdukları öne sürülen kişilere yönelik önceki gün sabah saat 05.00 sıralarında Eskişehir, Sakarya ve Antalya'da 80 ayrı ev ve işyerine eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda aralarında 2 kamu görevlisi, ülkü ocakları eski şube başkanı ve Eskişehirspor taraftar grubu liderlerinin de bulunduğu 62 kişi gözaltına alındı.

Şüphelilerin ev, işyeri ve araçlarında yapılan aramalarda aralarında 1'i Glock marka toplam 27 tabanca, 10 pompalı tüfek, 234 tabanca mermisi, 84 pompalı tüfek fişeği, frekans tarayıcılı el telsizi, 2 el telsizi, 1 şok cihazı, 1 Rambo bıçağı, 1 samuray kılıcı, 1'i sallama 2 bıçak, 22 uyuşturucu hap ile 29 gram esrar ele geçirildi.

Gözaltına alınan 62 kişiden 11'i ifadeleri alındıktan serbest bırakılırken, 51 şüpheli ise geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.

TEPKİ GÖSTERDİ

Şüphelilerden suç örgütünün lideri olduğu öne sürülen Ahmet T. adliyeye götürülürken "Konu mankeni miyiz lan biz? Artistler. Vatanın öz evlatlarına bunu yapıyorsunuz, PKK'lılara bir şey yapmıyorsunuz. Duman operasyonu bu duman. Asparagas operasyon bu, dedikodu operasyonu bu. Doğuda bir aydır savaş var, burada ne yapıyor sunuz?" diye bağırdı.

Şüpheliler arasında bulunanlardan bazıları da "Vatanı satıyorlar, vatanı. Gaziantep'te adam geliyor bombayı patlatıyor, bir şey yapılmıyor. Vatan evlatlarını yakıyorlar burada vatan. Bizimle uğraşacaklarına canlı bomba ile uğraşsınlar" dedi.

Yetkililer Ahmet T., Mehdi S. ve Ufuk Ö. tarafından yönetilen suç örgütünün 115 ayrı olaya karıştıkları, bu olaylarda 135 kişiyi mağdur ettikleri, çek-senet tahsilatı, tefecilik, korumacılık, uyuşturucu madde ticareti, kaçak içki ve sigara satışı yaptıkları, spor faaliyetleri ve taraftar gruplarını yönlendirme alanlarında yoğun olarak faal oldukları belirtildi.

Şüphelilerin Eskişehirli işadamları ve eğlence yeri sahipleri olmak üzere çevre illerde ticaret yapan işadamlarına örgüt olarak korumacılık yaptıkları, alacaklarını tahsil ettikleri, koruma sağladıkları işadamlarının borçlularını baskı, tehdit, cebir, şiddet kullanarak yıldırdıkları ve bunların karşılığında işadamlarından haksız kazanç elde ettikleri öne sürüldü.

ŞİRKET KURMUŞLAR

Örgütün 2 özel güvenlik şirketi, 2 danışmanlık şirketi kurdukları, suç örgütünün, eğlence yerlerinin güvenlik hizmetini alabilmek için işyeri sahiplerini tehdit ettikleri, eğlence mekanlarında üyelerine olay çıkarttıkları, silahla havaya ateş ettirerek korku ve baskı kurdukları, bu yollarla Eskişehir'de 18 farklı eğlence yerinin ve işyerinin güvenliğini aldıkları ve eğlence mekanlarında sevk ve idareyi ele geçirdikleri, kontrol altına aldıkları eğlence mekanlarında uyuşturucu madde ticaretini yönlendirdikleri kaçak içki satışını yaptırdıkları, örgütün bir kısım yöneticilerinin Eskişehirspor taraftar grupları içerisinde de faaliyet gösterdiği, maçlarda ve belirli mahallelerde uyuşturucu madde satışına ve kullanımına yönlendirdikleri, ayrıca siyasi davalar öncesinde ve şehit cenazelerinde provakatif eylemlerde bulundukları öne sürülüyor.

ARAÇLAR 2 MİLYON LİRA DEĞERİNDE

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü yetkilileri suçtan elde ettikleri haksız kazanç sebebiyle suç örgütü lideri ve üyelerinin yasal gelirleriyle örtüşmeyen aşırı lüks yaşantılarının olduğu, Eskişehir ve Antalya illerinde lüks villa ve rezidanslarının bulunduğu, para harcarken limit tanımadan harcamalar yaptıkları, kaldıkları ve konakladıkları otellerin lüks oteller olduğu, 2 milyon lira değerinde araçlar kullandıkları Eskişehir, Antalya ve çevre illerdeki tüm suç faaliyetleri çerçevesinde yaklaşık 10 milyon TL'lik bir parayı yönlendirdiklerini kaydetti.