Samsunspor kafilesi, 20 Ocak 1989 tarihinde Malatyaspor ile oynayacağı lig maçına giderken, saat 09.30 sıralarında Samsun'un Havza İlçesinde kafileyi taşıyan 55 DU 637 plakalı kulüp otobüsü 61 AC 535 plakalı kamyonla çarpıştı. Kazada Teknik Direktör Nuri Asan, futbolculardan Muzaffer Badalıoğlu, Mete Adanır ve Yugoslav futbolcu Tomiç ile otobüs şoförü Asım Özkan öldü. Bu kazadan sonra Samsunspor, Kırmızı-Beyaz olan forma renklerine, kaybettiği isimlerin anısına 'siyah' rengini de ekledi.

Kazada yaralanan takım kaptanı Emir Kar'ın belden aşağısı felç oldu ve tekerlekli sandalyede hayatını devam ettirmek zorunda kaldı. Futbolculardan Erol Dinler, Şanver Göymen, Orhan Kılınç, Kasım Çıkla, Fatih Uraz, Burhanettin Beadini, Yüksel Öğüten, Uğur Terzi ile takım menajeri Yüksel Ozan ve malzemeci Halil Albayrak'da yaralandı.

Yine Samsunspor'un genç futbolcularından ve o dönem Ümit Milli takımında formasını giyen Müjdat Gürsu'da 21 Haziran 1994'de kendi otomobiliyle geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti.



MS(İS/İD)