Samsun Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Herşeye rağmen yaşamak" başlıklı konferansa konuşmacı olarak Samsunspor Başkanı Emin Kar katıldı. 1989 yılında Samsunspor'un Malatyaspor deplasmanına giderken Havza ilçesinde geçirdiği trafik kazasında felç olan ve tekerlekli sandalyede yaşamını sürdüren Başkan Emin Kar, Polisevi'ndeki konferansta yaptığı konuşmada yaşama nasıl 4 elle sarıldığını anlattı. Emniyet mensuplarının dinlediği konuşmasında yaşamından örnek veren Kar, şöyle dedi:

"Kaza ardından çok acılar çektim, sıkıntılar yaşadım. Tekrar yürüyebilmek için yıllarca tedavi gördüm, ameliyatlar oldum. Doktorların verdiği ilaçları biriktirip intihar etmeyi düşündüm. İntihar etmek istediğim sırada eşim beni yakaladı. Beni eşim kurtardı. Sürekli yanımda durum bana moral vermeye çalıştı, beni kolladı."

Eşinin her zaman kendisine destek olduğunu ifade eden Emin Kar, "Şimdi her işimi kendim yapabiliyorum. Samsunspor başkanlığı gibi önemli ve onurlu görevi yürütüyorum. Evet çok acılar çektim ama hayat her zaman yaşamaya değer. Onun için insanların hiçbir şeyden yılmadan hayat mücadelesine devam etmelerini istiyorum" diye konuştu.