Samsun'da sabaha karşı saat 05.00 sıralarında başlayan sağanak yağmur Atakum İlçesi'nde hayatı felç etti. Bölgedeki Alanlı Deresi taştı ve selları yolları çökertti, rögarları patlattı. Atakent mahallesinde de bir çok apartmanın bodrum katı ile işyerleri sular altında kaldı. Bodrum katlarında yaşayanlar ise polis tarafından  megafonla uyarılarak  üst katlara çıkmaları sağlandı.

SAMSUN-SİNOP KARAYOLU TRAFİĞE KAPANDI

Samsun-Sinop karayolunda Atatürk Bulvarı, yaklaşık 1 saat trafiğe kapandı. İlçe içerisindeki ara sokaklar ile caddeler de sel suları nedeniyle ulaşıma kapandı. Raylı sistem yolu sular altında kaldığı için tren seferleri yapılamadı.

ARAMA- KURTARMA EKİPLERİ HAZIR

İlçeye itfaiye, Sivil Savunma Arama ve Kurtarma ekipleri ile dalgıç polisler gönderildi. Evlerinde ve araçlarında mahsur kalan kişiler iş makinalarının yardımıyla kurtarıldı. Altyapının yetersizliği nedeniyle yağmur sularının tahliyesinde güçlükler yaşandı. Etkisi aralıklı olarak artan sağanak yağmur nedeniyle çok sayıda kişilerde bu sabah işlerine gidemedi. Polisin 155 nolu telefonuna yardım taleplerinin arttığı belirtildi. Belediye ekipleri de tıkanan kanalları açmaya çalışırken, vatandaşlar tepki gösterdi. 

GEÇEN TEMMUZ AYINDA DA KENTİN DOĞU TARAFINI SEL VURMUŞTU

Geçen 4 Temmuz'da da kentin doğu tarafında bulunan Canik İlçesi'ni sel vurmuştu. Burada 5'i TOKİ konutlarında olmak üzere toplam 13 kişi hayatını kaybetmişti. Ardından da 9 Temmuz'da Ayvacık İlçesi'nde de sel olmuş, burada da 1 kişi can vermişti.



DHA(İS/AAA)