Samsun İl Müftülüğü tarafından organize edilen 4 grupta 15 takımın yer aldığı müftülükler arası futbol turnuvasında dün akşam İlkadım İlçe Müftülü ile Bafra İlçe Müftülüğü final maçına çıktı. Daha önce, "Kuran'dan isim seçerken dikkatli olmak gerekir. Sanem 'put', Aleyna 'sıkıntı, bela' anlamına gelir. Allah'ın isimlerinin de çocuklara verilmesi uygun değildir. 'Kuran'da geçen her kelime isim olur' mantığı ile düşünülmemeli" açıklamalarıyla gündeme gelen Samsun Müftüsü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk, final maçı öncesinde her iki takıma da başarı dileyerek, turnuvayı gazetecilerin de takip ettiğini hatırlattı.

MÜFTÜ'DEN GAZETECİ UYARISI

Bu organizasyona model olmak için başladıklarını belirten Müftü Öztürk, konuşmasına şöyle devam etti:

"Elbette iddianız olacak ama kardeşlik ortamı içinde birbirinizi kırmadan, üzmeden, fazla kemik sesleri dışarı yansımadan, hakemi üzmeden oynayın. Çünkü değişen bir şey yok. Bunun için sarı kart veya kırmızı kart yiyeceksin, bu hoş bir şey olmaz. Bize yakışan bir futbol oynamanızı istiyorum ve bekliyorum. Biz kardeşiz. Bir model oluşturalım. Çünkü gazeteler yarın yazacaklar. En ufak bir şeyinizi, ağzınızdan çıkacak her şeyi kaydeder bunlar. Ben bir cümle yazdım Türkiye'yi bırakın, dünyaya ulaştı. Her şeyinize dikkat edin. Birbirinizi kırmadan üzmeden sizden bunu bekliyorum."

Müftünün konuşmasının ardından başlayan final karşılaşmasında İlkadım İlçe Müftülüğü'nü 4-1 yenen Bafra İlçe Müftülüğü kupanın sahibi oldu.