Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İtfaiye Daire Başkanı Hasan İnce ve itfaiye erlerinin izlediği tanıtım tatbikatında, alevler içerisinde bulunan bir ahşap kutuya içerisinde amonyum fosfat içerikli bir kimyasal ürün atıldı. Ürün sayesinde alevler söndü. Ürünü etkileyici bulduğunu söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Japon yapımı olan bu ürün kısa sürede yangını hem söndürüyor hem de soğutuyor. Bu çok önemli bir durum. Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak biz bu ürünü kullanacağız. Allah kimseye yangın afetini göstermesin ama yine de itfaiyemizde bu ürünü bulunduracağız" dedi.

Bu ürünün işlerini kolaylaştıracağını ifade eden İtfaiye Daire Başkanı Hasan İnce ise, "Yangın büyüdükten sonra söndürmemiz çok zor oluyor. İlk müdahalelerde ne kadar etkili olduğunu hepimiz gördük. Biz de Samsun İtfaiyesi olarak bu ürünü kullanacağız" diye konuştu.

"ASYA ÜLKELERİNDE KULLANIMI ZORUNLU"

Yangın söndürme paketi hakkında bilgi veren firma yetkilisi Tengiz Taşar, "Ürünümüz 500 mililitrelik bir tüp içerisindedir. Tüm yangınlara hızlı şekilde müdahale imkanı sağlıyor. İçerisinde basınç bulundurmadığı için patlama riski yoktur. Küçük yaştaki çocukların ve engelli vatandaşların çok rahat şekilde kullanabileceği bir üründür. Birçok Asya ülkesinde zorunlu olarak kullanılmaktadır. İçerisinde amonyum fosfat var. İnsan sağlığına hiçbir zararı bulunmuyor" dedi.



İA(MS/AK)