İlkadım İlçesi 100'üncü Yıl Bulvarı üzerinde, esrar ticareti yaptığı belirlenen Murat Ö. (34), 4 gün önce polis tarafından gözaltına alındı. Şüphelinin üzerinde 1.5 gram, evinde ise 502 gram esrar ele geçirildi. Ayrıca evdeki aramada esrar içiminde kullanılan 3 adet pet şişe, 1 adet hassas terazi de bulundu. Arama sırasında evde bulunan şüphelinin arkadaşı Yasin Ö. (32) de gözaltına alındı. 

İki şüphelinin esrarı Terme İlçesi'nde oturan Aşkın C. 'den (27) aldıklarını söylemesi üzerine, şüphelinin evine baskın düzenlendi. Aşkın C.'nin evinde yapılan aramada 500 gram esrar ele geçirildi. Aşkın C. ile birlikte kız arkadaşı olduğu belirtilen Sevcan K. (24) da gözaltına alındı. Şüphelilerin ifadeleri doğrultusunda İlhan G. (38), Enver B.Ö.(31) ve Sedat A.(23) da yakalandı.

Polisteki işlemleri tamamlanarak dün adliyeye sevk edilen ve gece geç saate kadar ifade veren şüphelilerden Murat Ö., Yasin Ö. ve İlhan G. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer zanlılar ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.



HÇ(İS/AK)



Murat Ö.   : Murat Özer

Yasin Ö.    : Yasin Özbay

Aşkın C.    : Aşkın Candan

Sevcan K.  : Sevcan Keskin

İlhan G.     : İlhan Gül

Enver B.Ö. : Enver Basri Öge

Sedat A.   : Sedat Arslan