İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik polis tarafından yapılan 2 ayrı operasyonda, Genel Sekreter Pervin Şenel Genç de tutuklanarak Bergama’daki Kadın ve Çocuk Tutukevi’ne yerleştirildi. Aylardan bu yana cezaevinde bulunan, aynı operasyon kapsamında tutuklanan Grand Plaza Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdür Vekili Fatma Işık Çelikoğlu, İZULAŞ ve İZDENİZ Yönetim Kurulu Başkanı Zeliha Gül Şener'i özgürlüklerine uğurlayan Genç, bugün, kentin mahkumlar için en büyük kompleksi olacak Yenişakran Cezaevi’ne nakledildi. Genç ile birlikte aynı cezaevindeki tüm kadın ve çocuk mahkumların, Yeni Şakran'daki T tipi iki binaya yerleştirildiği belirtildi. Buca Cezaevi'ndeki kadın ve çocuk mahkumların da buraya nakledilmeye başladığı kaydedildi. Kompleks içerisinde yer alan diğer blokların da tamamlanmasıyla Yeni Şakran Cezaevi'nin yaz aylarında açılışının yapılıp tamamen hizmete başlayacağı vurgulandı.

RİNG ARACI DA KONULACAK

Bünyesinde 5 T tipi, 4 F tipi, 1 kadın, 1 çocuk ve 1 F tipi cezaevi ile lojmanı barındıracak Yenişakran Cezaevi ile ilgili Baro Başkan Yardımcısı Ercan Demir, şöyle dedi:

"23 Ocak itibariyle yeni cezaevine mahkumlar nakledilmeye başladı. İlk etapta kadın ve çocuklar gönderiliyor. Talep doğrultusunda büyük bir kompleks olduğu için avukatlara ring aracı da konulacak. Ayrıca bu kompleks içerisinde Ağır Ceza Merkezi de kurulabilir. Bununla ilgili daha yakın olan Menemen İlçesi’nde de Adalet Bakanlığı’nın bir projesi var. Nereye yapılacağına dair incelemeler devam ediyor."



TT(İÖ/İD)