Türk turizminin kalbi Antalya'da, 'her şey dahil' sisteminden sıkılan, zamanını otelde, havuz başında ya da sahilde geçirmek istemeyen turistlerin yeni gözdesi doğa turları oldu. Turistlerin en fazla ilgi gösterdiği doğa turları ise Antalya- Muğla sınırındaki saklı cennet olan Saklıkent Kanyonu'nda yapılıyor. Macera arayanlar, Antalya'nın Kaş İlçesi ile Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde düzenlenen cip safarilerine katılıyor. Saklıkent Kanyonu'na gelen turistler, 17 kilometrelik kanyonda yürüyüş yapıyor, ardından rafting turlarına katılıyor. Turistler bu turlar boyunca en fazla ilgiyi çamur banyosuna gösteriyor. Turistler, Saklıkent kaynağından çıkan Karaçay ile Eşen Çayı'nın birbiriyle buluştuğu noktada, çamur banyosu yapıyor. Çamur banyosuna başta Batı Avrupalı turistler ve tatilciler büyük ilgi gösteriyor.

ÇAMUR SAVAŞI YAPIYORLAR

Rehberler eşliğinde bölgeye gruplar halinde gelen turistlere önce çamurun yararları hakkında bilgi veriliyor. Ardından turistler gruplar halinde çaydan geçerek hazırlanan çamur havuzlarına giriyor. Çamur banyosu öncesi turistler, çamurun içinde dans edip şarkı söyleyerek eğleniyor. Sonra sıra çamura dalmaya geliyor. Havuzların içinde çamur savaşı yapan turistler tamamen çamura bulanıyor. Bu eğlenceli savaş oyunun ardından en fazla çamura bulanan turiste 'çamur kralı' ünvanı verilerek başına taç takılıyor.

BUZ GİBİ SUDA SERİNLİYORLAR

Birkaç saat süren çamur banyosunda turistler eğlenceli ve unutulmaz bir gün yaşıyor. Çamur banyosunun ardından, turistler Karaçay ve Eşen Çayı'nın birleştiği noktada buz gibi suya atlayarak yıkanıyor. Sıcaklığı 12- 13 dereceyi bulan suda yıkanarak serinleyen turistler daha sonra ciplere binerek yeniden otelelerine dönüyor.

TURİSTLER ÇOK EĞLENİYOR

Saklıkent'te çamur banyosu yapan Bahar Şen, "Çok eğlenceli ve zevkli bir gün geçirdim. Çamur insana gençlik, tazelik ve güzellik veriyor" dedi.

İngiliz Julie Sindair ise "Çok güzel bir gündü. Çok eğlendim. İnsan çamurun içinde kendini farklı bir dünyada hissediyor. Yine yapmak isterim. Tatilimin en eğlenceli günü oldu" diye konuştu.

Belçikalı David Brauer da "Çok eğlenceli ve macera dolu bir gün geçirdim. Önce çamur banyosu ardından buz gibi suda serinlemek harika bir tatil oldu" dedi.



AA(SU/CK)