Sakarya Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Adapazarı’nda bazı kişilerin bir araya gelerek yeni oluşum içerisine girdikleri, bu şekilde yasal olmayan faaliyetler yürüterek çevrelerinde korku ve tedirginlik oluşturdukları, silahla yaralama, yağma, adam kaçırma, zorla senet imzalatma suçları ile haksız ekonomik kazanç sağladıkları tespit edilmesi üzerine, operasyon yapıldı. 

Haftabaşında 200 polis memuru ile birlikte eş zamanlı olarak yapılan operasyonda 4’ü polis memuru olmak üzere toplam 28 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişilerin 30 ayrı ev ve işyerinde yapılan aramada 7 ruhsatsız tabanca, 8 tabanca şarjörü, 294 çeşitli çaplarda tabanca fişeği, 165 gram esrar maddesi, çok sayıda çek, senet ve evrak ele geçirildi.

Emniyet Müdürlüğünde sorgumaları yapılan 4'ü polis memuru 28 şüpheliden 14'ü, 3 günlük gözaltı süresinin ardından İstanbul'a sevk edildi. Şüphelilerden R.K. (45), S.K. (38), M.K. (43), Ö.K. (41), A.K. (27), U.K. (32), T.K. (34), M.E. (45), Ö.K. (50) ve B.E. (25) tutuklanarak Metris Cezaevi'ne gönderildi. 4 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.



ZT(MB/SS)