Dün 38 öğrencinin hastaneye kaldırıldığı Sakarya’da bugün de saat 14.00’de kadar 28 öğrenci 112 Ambulansları ile hastaneye getirildi. Süt içip evlerinde rahatsızlanan çocuklarla bu sayının daha da fazla olduğu belirtildi. Sakarya’da projenin başladığı ilk günün ardından ikinci gün de Sakarya'nın çeşitli okullarında okuyan çok sayıda öğrenci karın ağrısı şikayetiyle hastanelere kaldırıldı.

Öğle saatlerinde Sakarya Kadın Doğum ve Çocuk Hasta Bakımevi'ne çok sayıda veli ve öğretmen özel araçlarıyla karın ağrısı bulunan çocuk getirdi. Çocuklar, sabah okulda dağıtılan sütü içtikten sonra mide ağrısı ve bulantı olduğunu söyledi. Çocuk Bakımevi'ne saat 14.00’e kadar 28 öğrenci getirildi. Son 2 günde resmi kayıtlara göre 66 öğrenci rahatsızlanarak hastaneye kaldırılırken, süt dagıtımının başladığı dünden itibaren evlerinde rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan ögrencilerle bu sayının daha artabileceği belirtildi.

Hastaneye getirilen çocuklar serum bağlandıktan sonra müşahede odasına alınırken  velilerden de ilginç tepkiler geldi. Bazı veliler, Bakanlığa tepki gösterirken, çocuğunu hastaneye getiren bazı veliler de durumun tamamen psikolojik olduğunu tahmin ettiklerini söyledi. Öğrenci Velisi Alparslan Moral, şöyle dedi:

"Çocuklarımı tanıyorum, midelerinde onlara zarar verecek bir şey olsa çok çabuk kusarlar. Tahminin basında yayınlanan haberlerden psikolojik olarak etkilendi. Evde de  onlara 'İçmeyin' diye telkinlerde bulunmuştuk. Sabah arkadaşlarının biri 'karnım ağrıyor' deyince diğerleri de tedbiren herhalde böyle oldu. Aynı şeyleri söylüyorlar çünkü. Soruyorum; 'Birazcık midem ağırdı tedbiren geldim' diyor. İnanıyorum ki bir şeyleri yok. Çünkü etkilenseler çok çabuk kusar benim çocuklarım." 

Öğle saati itibariyle hastanelerine 19 öğrencinin başvurduğunu belirten Sakarya Kadın Doğum ve Çocuk Hasta Bakımevi Başhekim Yardımcısı Aziz Öğütlü, şöyle dedi:

"Çok hafif semptomlar var. Karın ağrısı şeklinde. Birkaç tanesinde çok hafif bulantı var. Onun dışında kusma, aşırı ishal gibi besin tablosu zehirlenmesine giren bir çocuğumuz yok. Şu ana kadar Sakarya'nın değişik okullarından gelen 19 öğrenci var. Ama genel anlamda öyle ağır besin zehirlenmesi tablosu yok. Bu yönde açıklama yapmamız da mümkün değil. Tıbbi olarak besin zehirlenmesine benzeyen çocuğumuz yok."



ZT,AG(MB/İD)