ÇETE İÇİNDE BİRİ ESKİ İKİ POLİS ÇIKTI

Gasp Büro Amirliği'ne bağlı ekipler, altı ay süren teknik ve fiziki takip sonrası 18 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Delillerin toplanmasının ardından 10 Ekim tarihinde sabaha karşı gerçekleştirilen operasyonda 19 kişiyi gözaltına aldı. Baskın yapılan evlerde yapılan aramalarda 100 adet tabanca mermisi, 3 ruhsatsız silah, sahte polis kimlikleri, sahte MİT kartı, Sahte basın kartı, çok sayıda kelepçe ile telsiz ele geçirildi. Gözaltına alınan zanlılar arasında M.U.’nun 2004 yılında polislikten atıldığı ve bir süre cezaevinde yattığı öğrenildi. S.U. adlı kişinin ise İstanbul‘a halen polis olarak çalıştığı belirtildi. Yetkililer biri eski iki polisin, çetenin fuhuş evlerine yaptığı baskınlara katılmadığı sadece danışmanlık yaptıkları belirtildi.

FUHUŞ EVLERİNE BASKIN YAPIYORLARMIŞ

Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorgulanan zanlıların önce yasa dışı fuhuş yapılan evleri tespit ettikleri daha sonrada buralara kalabalık gruplar halinde sanki polis ekibiymiş gibi baskınlar yaptıkları öğrenildi. Baskınlar sırasında silah, telsiz, kelepçe ve sahte kimliklerini kullanan çete elemanlarının evlerde arama yaptıkları daha sonra sözde işlem yapmama karşılığında para topladıkları öğrenildi. Sahte polislerin para vermek istemeyen kişileri de dövdükleri öğrenildi. Polis zanlıların bu şekilde 8 baskın yaptığının ortaya çıktığını belirtti.

3'Ü SAVCILIKTAN SERBEST BIRAKILDI

Poliste işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye çıkarılan zanlılardan 3'ü savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakıldılar. Tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen zanlılardan 4 tanesi 48’er bin lira, 2 tanesi ise 12 bin lira kefaletle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Mahkeme diğer zanlıların ise kefalet talep edilmeden tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı.

Tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen 14 kişiden 4'ü 48'er bin lira diğer 10'u da 12'şer bin lira kefaletle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldılar. M.U. ile S.U.'nun da 12'şer bin lira kefalet ile serbest bırakılan 10 kişi arasında olduğu belirtildi.

(BB)