Biga'da 20 Ocak Cuma günü dört iş yerinde sahte parayla alışveriş yapıldığı ihbarı polisi harekete geçirdi. 43 yaşındaki Gülden A., ilçede sırasıyla süpermarket, büfe ve bijuteride yaptığı alışverişlerde sahte 50 liralık banknot verdi. Son olarak bir tuhafiyeciye giden Gülden A., alışveriş yaptıktan sonra işyerinde ayrıldı. Gülden A.'nın verdiği paranın sahte olduğunu daha sonra anlayan işyeri sahibi durumu polise bildirdi.

Biga İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekipleri, işyerinin güvenlik kamerası görüntülerinden eşkalini tespit ettikleri kadını yakalamak için çalışma başlattı. Polis, sıkı bir takibin ardından Gülden A.'nın, Balıkesir'in Bandırma İlçesi'nde piyasaya sahte para sürmekten hakkında işlem yapılan 46 yaşındaki Recep A. ile bağlantısı olduğunu tespit etti. Bunun üzerine ekipler, Gülden A. ile Recep A.'nın Bandırma'da oturdukları evlere önceki gün operasyon düzenledi. Baskında Gülden A., eşi 44 yaşındaki Erkan A. ve Recep A. ile eşi 45 yaşındaki Sebahat A. gözaltına alındı. Polis, Recep A.'nın evinde yaptığı aramada 4 bin 500 lira tutarında sahte para ile 1 ruhsatsız tabanca ele geçirdi. Ayrıca, Recep A.'nın Bandırma İlçesi'nde tefecilik suçundan arandığı da ortaya çıktı.

Biga İlçesi'ne getirilerek emniyetteki sorgulamalarının ardından dün adliyeye sevk edilen şüphelilerden Recep A., 'sahte para temin etmek, ruhsatsız silah bulundurmak ve tefecilik', Gülden A. ise 'piyasaya sahte para sürmek' suçundan mahkemece tutuklandı. Sebahat A. ile Erkan A. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Tutuklanan Recep A.'nın yüzde 85 oranında görme engeli bulunduğu öğrenildi.



SK(AÖ/CK)



Gülden A.: Alaçay

Erkan A.: Alaçay

Recep A.: Akkoyun

Sebahat A.: Akkoyun