Geçen Tummuz ayında, Cumhuriyet Meydanı'nda bir alışveriş merkezinin önündeki çiçekçinin yanına gelen 3 kişi, sahte 100 lirayı bozdurmak istedi. Çiçekçinin paranın sahte olduğunu farkedip hemen yakındaki polis noktasındaki polislere durumu bildirmesi üzerine 3 şüpheli kaçmaya başladı. Ancak polisler 3 şüpheliyi yakalayarak gözaltına aldı. Üzerlerinde 100 TL'lik 40 sahte banknot ele geçirilen 3 şüpheli, çıkartıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

Kayseri 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan karar duruşmasında savunmalarını yapan tutuklu sanıklar Barış Özyıldırım, Onur Ceviz ve Abdulkerim Gülmez, harcamak istedikleri paraların sahte olduğunu bilmediklerini söyledi. Barış Özyıldırım, "Adana Yüreğir Garı'nda akşam dolaşırken bir adamı polisler kovalıyordu. Adam elindeki çantayı yere attı ve kaçtı. Biz de yerdeki çantayı aldık. Polisler çantayı görmedi. Çantanın içerisindeki paraları aldık ama sahte olduğunu bilmiyorduk. Paraları harcamak için Onur ve Abdulkerim ile birlikte Kayseri'ye geldik. Paraların sahte olduğunu bilmiyorduk" dedi.

Mahkeme heyeti, 'piyasaya sahte para sürmek' suçundan Barış Özyıldırım, Onur Ceviz ve Abdulkerim Gülmez'e 2'şer yıl 6'şar ay hapis cezası verdi.



VD(OE/SS)