Kendilerini evli olarak tanıtan 62 yaşındaki Orhan Şahbaz ile 52 yaşındaki Asuman Aydın, iddiaya göre Türkiye'nin çeşitli kentlerinde, arsa sahiplerinin adına sahte kimlikler çıkartarak arsa satışları yaptı. 1 milyon TL'lik dolandırıcılık yapan 2 kişi, son olarak Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nde Hüseyin Ötün'e ait 650 metrekarelik arsayı da aynı şekilde satmak istedi. Hüseyin Ötün adına sahte kimlik çıkaran 2 kişi, Gebze'de emlakçılık yapan Murat Semerci'yi arayarak paraya ihtiyaçları olduğunu ve arsayı satmak istediklerini söyledi. Murat Semerci belirtilen arsayı inceledikten sonra Orhan Şahbaz'ı arayarak fiyat teklifi istedi. Yaklaşık 650 bin TL değerindeki arazi için kendisinden 200 bin TL istenen Murat Semerci söylenen fiyattan şüphelenince arsanın gerçek sahibine ulaşarak durumu anlattı.

İstanbul'da yaşayan Hüseyin Ötün avukat olan oğluyla birlikte Gebze'ye gelerek emlakçıyla görüştü. Hüseyin Ötün ve Murat Semerci, kendilerine ait arsayı satmak isteyen Orhan Şahbaz'ı arayarak satış işlemi için buluşmak istediklerini söyledi.

Orhan Şahbaz ve Asuman Aydın'ın Bolu'da olduklarını söylemeleri üzerine Hüseyin Ötün ve Murat Semerci buluşmak için yer ve saat kararlaştırdı. Hüseyin Ötün ve Murat Semerci polisi arayarak buluşma yerini bildirdi. Emlakçı gibi davranan polis, yanında getirdiği 200 bin TL'yi gösterirken, Orhan Şahbaz ve Asuman Aydın'dan vekaletnameyi istedi. Orhan Şahbaz ve Asuman Aydın vekaletnameyi emlakçı sandıkları polise verirken, harekte geçen diğer polislerce suçüstü yapılarak gözaltına alındı. Orhan Şahbaz'ın üzerinden Hüseyin Ötün, Asuman Aydın'ın üzerinden ise Yıldız Uslu adına düzenlenmiş sahte kimlikler çıktı.

Bolu İl Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeleri alınan Orhan Şahbaz ve Asuman Aydın bugün adliyeye sevk edildi. Orhan Şahbaz ve Asuman Aydın'ın 'dolandırıcılık ve resmi evrakta sahtecilik' suçundan sabıkalarının bulunduğu ve aynı suçlamalarla arandıkları ortaya çıktı.



MY,KY(MÇ/SS)