Bir ihbarı değerlendiren Muğla Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri, Milas İlçesi’nde yaşayan 54 yaşındaki Mustafa Nurgül'ün, turistik işletmelere ve lokantalara sahte içki sattığını belirleyip geçen 2 Aralık’ta teknik ve fiziki takip başlattı. Teknik takip sonucu Nurgül'ün oğlu 25 yaşındaki Cihan Nurgül ile liderliğini yaptığı öne sürülen şebekenin, gümrük kaçağı ve sahte içkileri piyasaya sürdüğü saptandı.

Gerekli delilerin toplanmasının ardından 58 polisin katılımıyla Muğla ile ilçeleri Milas, Dalaman başta olmak üzere İzmir, Uşak, Kütahya, Manisa, Aydın ve Denizli’de, önceki gün saat 07.00 sıralarında, 11 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyona bandrolsüz içkileri belirlemek için Muğla Gelir İdaresi Başkanlığı ekipleri de katıldı. Operasyonda Mustafa Nurgül ve oğlu Cihan Nurgül'ün de aralarında bulunduğu 14 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerindeki aramalarda, sahte olduğu belirlenen 3 bin 617 şişe votka, 8 bin 755 şişe şarap, 19 paket puro ile 1386’sı viski toplam 1451 şişe gümrük kaçağı alkollü içki ele geçirildi. Votka ve şaraplardan alınan numuneler, İl Tarım Müdürlüğü Analiz Laboratuvarı’na gönderildi.

Gözaltına alınan şüphelilerden 10’u, polisteki ifadelerin ardından serbest bırakılırken, şebekenin liderliğini yaptıkları ileri sürülen Mustafa Nurgül ve oğlu Cihan Nurgül ile 35 yaşındaki Fadıl Atabey ve 32 yaşındaki Cevdet Kahraman, bugün Milas Adliyesi’ne sevk edildi. Dört şüpheli tutuklandı.