Bir ihbarı değerlendiren Denizli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Çal İlçesi'ndeki, sahte belgelerle sürücü belgesi alınmasını sağladıkları öne sürülen sürücü kursunu yaklaşık bir yıl süreyle teknik takibe aldı. Takibin ardından önceki gün operasyon düzenleyen polis, M.A. (54), M.K. (48), M.Ç. (26), N.K. (48), F.Y. (32), S.A. (35) ve S.A.'yı (37) gözaltına aldı. Kursta yapılan aramada, sahte olduğu anlaşılan çok sayıda motorlu taşıt sürücü sertifikası, 19 sağlık raporu, sahte belgelerle alınmış 22 sürücü belgesi ile sürücü belgesi alma işlemlerinde kullanılan diğer sahte belgeler ele geçirildi.

Şüphelilerin bin 500 ile 2 bin 500 Lira arasında değişen para karşılığı sağlık problemi olan, okuma-yazma bilmeyen ve kursa katılmayan çok sayıda kişiye sahte belgelerle sürücü belgesi temin ettikleri iddia edildi. Operasyon kapsamında, sürücü kursu tarafından sahte ehliyet verilen 22 kişinin de ifadesine başvuruldu. Olayla ilgili soruşturma devam ederken, kursun verdiği sürücü sertifikasıyla sürücü belgesi olan yüzlerce kişinin dosyalarındaki evrakların da incelemeye alındı. Sahte belgelerle alındığı tespit edilen ehliyetlerin iptal edileceği bildirildi.

Gözaltına alınan 7 şüpheli polisteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.



RÇ (AÖ/RT)