Merkez Yüreğir İlçesi Kazım Karabekir Mahallesi'ndeki Kazım Karabekir Aile Sağlığı Merkezi'nin duvarlarının çatlamaya başlaması üzerine 2 ay önce yapılan incelemede, yeraltı suyu yüzünden binanın zemininde kayma meydana geldiği saptandı. İl Sağlık Müdürlüğü binayı kullanıma kapatıp, burada görevli 2 doktoru Sinanpaşa ve Sarıçam mahallelerindeki sağlık ocaklarına geçici olarak atadı. Mahalle sakinlerinin de bu sağlık ocaklarında hizmet alabileceği duyuruldu.

MAHALLELİ EYLEM YAPTI

Aile sağlığı merkezinin 2 aydan beri kapalı kalmasına tepki gösteren vatandaşlar, seslerini duyurmak için sokağa çıktı. Evlerinin yanıbaşındaki merkezin açılmasını isteyen vatandaşlar şöyle dedi:

"Yaşlı ya da çocuklu hastalarımız var. Her gün kontrol için kilometrelerce uzağa gitmek zorunda kalıyoruz. Sağlık ocağımızın tadilattan geçirildikten sonra açılacağı söylendi. Ama, aradan 2 ay geçmesine rağmen herhangi bir çalışma yapılmadı. Bu güne kadar sorunsuz hizmet veren sağlık merkezimizin bir an önce açılmasını istiyoruz."

SEYYAR SATICIDAN MEGAFONLU DESTEK

Seslerini duyurmak için eylem yapan ailelere destek veren Kazım Karabekir Mahallesi Muhtarı Mehmet Sarıgeçili şunları söyledi:

"Valilik ve Sağlık Müdürlüğü başta olmak üzere bütün resmi kurumlara başvurumuzu yaptık. Bize, duvarlarında çatlaklar oluşan sağlık merkezinin yıkılıp, yerine yenisinin yapılacağı söylendi. Ama zemin su tuttuğu için çalışmalara henüz başlanamadı. Zemin kuruduktan sonra bina yıkılıp 2-3 ay içinde de yenisinin yapılacağını söylendi. Mahalle sakinlerimiz taleplerinde son derece haklılar."

Eylem yapan mahalle sakinlerini gören seyyar sebze- meyve satıcısı da, megafondan "sağlık ocağımızı istiyoruz" diye anons yaparak destek verdi. Seyyar satıcının anonsuna vatandaşlar alkışlarla teşekkür etti.



FK(OA/COŞ)