Akhisar İlçesi Reşatbey Mahallesi’nde 300 metrekare üzerine yapılan yeni hizmet binasına taşınan 4 nolu Aile Sağlık Merkezi’nin açılışı törenle yapıldı. Törene, Kaymakam Kamil Köten, İl Sağlık Müdürü Ziya Tay, Belediye Başkanı AK Parti’li Salih Hızlı, sağlık merkezinin doktor ve personeli, ilçe daire amirleri ile mahalle sakinleri katıldı.

Törende konuşan Kaymakam Köten, "Avrupa, düşük doğurganlık oranı nedeniyle sıkıntı çekmektedir. Devletin büyüklüğü kesinlikle nüfusunun da büyüklüğü demektir. Gençlere ve vatandaşlarımıza sesleniyorum. En az üç çocuk yapmaları ile ileride doğacak sorunlarımızı gidermiş olurlar. Bu kampanyanın ve modern sağlık ocağımızın sağlıklı güzel günlere vesile olmasını diliyorum" dedi.

HER YIL 2.5 MİLYON ÇOCUK ÖLÜYOR

İl Sağlık Müdürü Tay da konuşmasında, '7’nci Avrupa Aşı Kampanyası' hakkında bilgi verdi. Tay, "Aşılama her çocuk için yaşamsaldır ve her çocuğun hastalıksız yaşamaya hakkı vardır. Malesef her yıl dünyada 5 yaşın altında 2.5 milyon çocuk aşı yapılamadığı için ölüyor. Ülkemizde, aşı uygulamasıyla her yıl yaklaşık 50 bin bebeğin ölümünün engellendiği düşünülüyor. Aşı uygulamasının bütçesi 2002’de 14 milyon TL olurken, 2011’de 400 milyon TL’ye ulaşmıştır. Yalnızca Manisa’da, aşı bankası tarafından her yıl 50 bin doz aşı dağıtılıyor. Aşılı çocuk sağlıklı çocuktur. Ayrıca ben de ailelerimizin ve genç kuşakların en az üç çocuk yapmaları gerektiğine inanıyorum. Aşı kampanyası ile açılışını yapacağımız sağlık merkezi, Manisa’daki en güzel Aile Sağlığı Merkezi’dir. Umarım bundan sonra daha iyileri de yapılır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından kurdele kesildi ve Aile Sağlık Merkezi açıldı. Öte yandan 45 ülke ile aynı anda Türkiye’de başlayan '7’nci Avrupa Aşı Kampanyası'nın startı verildi ve çocuklara aşılar yapıldı.